Slovenija
6457 ogledov

Maribor: Policija z racijo na srečanju ljubiteljev predelanih avtov

Športni avto
1/2
McLaren
Mariborski policisti so v soboto izvedli poostren nadzor nad spoštovanjem cestnoprometnih predpisov udeležencev neprijavljenega srečanja ljubiteljev predelanih in športnih vozil v Mariboru.

"Namen nadzora je bil tudi preprečitev morebitnih ogrožajočih ravnanj udeležencev," so sporočili policisti.

V poostrenem nadzoru so zaradi različnih kršitev cestnoprometnih predpisov izdali 28 plačilnih nalogov. V največ primerih je šlo za kršitve zaradi vgradnje nehomologiranih delov in različnih predelav vozil.

V okviru nadzora so policisti ugotavljali tudi psihofizično stanje udeležencev ter ugotovili eno kršitev vožnje pod vplivom alkohola. Prav tako je bila zaznana kršitev vožnje pod vplivom prepovedanih drog, za kar je bil vozniku odrejen strokovni pregled.  

Zaznali so tudi dve kršitvi nedostojnega vedenja do policistov. "Tovrstne nadzore bomo nadaljevali tudi v prihodnje, zato voznike pozivamo k odgovorni udeležbi v cestnem prometu, ljudem pa svetujemo, da se tovrstnih neprijavljenih prireditev ne udeležujejo, saj lahko na takšnih neprijavljenih srečanjih pride do hujših ogrožanj udeležence," sporočajo policisti.

Predelan avto | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 9
  • pipi3 21:15 14.januar 2024.

    Namesto, da bi dejanske kriminalce lovili. Oz se zbrali kdaj na mestih, kjer se razpečujejo droge ipd. To je pa že prenevarno. Oz se bo komu na prste stopilo.

  • alen04 17:48 14.januar 2024.

    Leon podpis!!!!

  • Avatar playrrr
    playrrr 16:40 14.januar 2024.

    najbrž bo za vse najboljše da se začnejo ukvarjati z kleklanjem, opazovanjem ptic... ker kaj drugega nam ne bo ostalo.