Slovenija
1032 ogledov

Maribor: Policisti ne bodo popuščali

protest Maribor Jure Banfi, mariborinfo.com
Policisti so tudi na nedeljskem shodu v Mariboru ukrepali zaradi nespoštovanja epidemioloških ukrepov.

Policisti so na nedeljskem shodu v Mariboru, na katerem se je zbralo okrog 100 nasprotnikov epidemioloških ukrepov, ukrepali zaradi nespoštovanja ukrepov. Uvedli bodo štiri hitre postopke z izdajo odločbe o prekršku, izdali pet plačilnih nalogov, izrekli dve opozorili, podali pa bodo tudi en predlog drugemu prekrškovnemu organu.

protest Maribor Slovenija Množica protestnikov v Mariboru vzklikala "maske dol"

Z mariborske policijske uprave so sporočili, da so policisti shod ustrezno dokumentirali in bodo na podlagi videoposnetkov identificirali tudi tiste kršitelje, s katerimi niso izvedli postopkov na kraju prekrška. Zaradi kršitve vladnih odlokov in s tem zakona o nalezljivih boleznih jim bodo po pošti poslali plačilne naloge. Policisti ugotavljajo tudi, kdo je bil organizator tega shoda, saj bodo ukrepali tudi zoper njega.

policija Slovenija Na podlagi posnetkov bodo oglobili protestnike

protest Maribor | Avtor: Jure Banfi, mariborinfo.com Jure Banfi, mariborinfo.com

V nedeljo ni bilo otrok

Ob tem so dodali, da žal tudi v nedeljo nekaj udeležencev shoda ni upoštevalo pozivov, naj spoštujejo predpisane ukrepe, nadenejo maske in se ne družijo. "Izpostavljamo pa, da so za razliko od sobotnega protesta občani v večini razumeli in upoštevali nasvet policije in na protest niso pripeljali otrok," so navedli.

protest Maribor Protest Slovenija Protest: Štajerci se ne dajo

Ob tem so izpostavili, da s svojim delom nikakor ne posegajo v pravice posameznikov do zbiranja in svobode izražanja, vendar pa je potrebno razumeti, da so odrejeni ukrepi izjemnega pomena za zdravje vseh, zato jih je potrebno upoštevati.

maribor Šport Mariborski nogometaši s protestom opozarjajo vlado

Na mariborskem Trgu svobode se je v nedeljo zbralo okrog 100 ljudi, v soboto pa okrog 800. Izrazili so protest proti vladnim ukrepom za preprečevanje širjenja epidemije covida-19. Protestniki, ki so bili pogosto brez mask in varnostne razdalje, so s seboj prinesli transparente z napisi: Zdaj bije bitko vsak, saj vzeli bi še zrak, Uživajte, dokler lahko, Danes imamo pouk v trgovini s pohištvom in V šoli nosimo nasmeh, ne mask.

Komentarjev 6
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 12:34 06.april 2021.

    Naši policaji se obnašajo enako kot pazniki v nekdanjih koncentracijski taboriščih. Samo izpolnjujejo komande.

  • JZekspert 18:23 05.april 2021.

    Ne bodo popuščali, kaj pravite, kazni za ljudi, ki imajo enkrat vsega dovolj? Zbirajmo zamaške za samo še za motorke, zdaj je pa konec heca. Prokleti janšisti, janšofašistični, fašistični prasci.

  • breacker 17:59 05.april 2021.

    A so bilo protesti tudi v Ljubljani pa nihče ne pove? Al je to laž?