Slovenija
14 ogledov

Maribor še neodločen

Franc Kangler je pogodbo podpisal, čeprav še ni jasno, ali bo kotizacijo morala Žurnal24 main
EP košarka. Za župana pogoji sprejemljivi. Želi še soglasje mestnih svetnikov.

“Občina si lahko obeta nočitve navijačev, turistično takso in zagotovo promocijo mesta. Če bi vse gledali skozi profit, se ne bi lotili nobenega projekta,” pojasnjuje Milan Mikl, mariborski podžupan, odgovoren za področje športa.

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) od mariborske občine namreč zahteva plačilo 720 tisoč evrov z davkom na dodano vrednost, da bo občina sploh smela gostiti eno od predtekmovalnih skupin evropskega košarkarskega prvenstva leta 2013.

Pogodba s KZS

Še nepotrjena. KZS bo najela obe dvorani brezplačno, pa tudi denar od vstopnic se bo stekel na njen račun. Pogodbo s KZS je sicer župan Franc Kangler že podpisal, a če je ne bodo potrdili tudi mestni svetniki, lahko občina od pogodbe odstopi.

Dvorana neprimerna
Treningi košarke evropskega prvenstva bi potekali v dvorani Lukna, tekme pa v dvorani Tabor, a nobena dvorana še ni primerna.

Tako je dolžnost mariborske občine, da dvorano Tabor adaptira najpozneje do 30. junija prihodnje leto.

Če ji to ne bo uspelo, lahko KZS odstopi brez finančnih posledic, vendar mora občina vsekakor poravnati 720 tisoč evrov, čeprav ne bo v mestu ob Dravi odigrana niti ena tekma.

Denarja še ni
Investicija obnove dvorane Tabor je ocenjena na osem milijonov evrov,” dodaja Mikl, a v včeraj sprejetem prvem branju proračuna v občinskem žaklju še ni rezerviranega niti evra za dvorano.

“Če od ministrstva za šolstvo in šport ne bomo pridobili sredstev za dvorano, lahko odstopimo od projekta,”
pravi Mikl, a zagotovila za omenjena sredstva še nima.

Ko bo pristojno ministrstvo pripravilo razpis za izgradnjo športne infrastrukture, se bo lahko mariborska občina, kot vse druge, na razpis prijavila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.