Slovenija
420 ogledov

Maribor: šikaniranje v zaporih?

Robert Šilc Dejan Mijović
Anonimka. Po Murski Soboti še Maribor. Ursiks: Običajno gre za diskreditacijo.

Tudi pri nas je stanje zelo kritično,” je zapisano v pismu, kjer so podpisani zaposleni Zavoda za prestajanje kazni zapora (ZPKZ) Maribor.

V pismu vodstvu očitajo šikaniranje in delanje razlik med zaposlenimi. Nekateri pazniki naj bi imeli privilegije pri vodilnih glede prostih dni in dopusta, eden od zaposlenih naj bi od kaznjenca celo kupoval prepovedano drogo, opozarjajo pa tudi na prisotnost alkohola med zaposlenimi in podobno. Obtožbe vodstvo ZPKZ Maribor odločno zanika. Pisanje smo preverili pri viru blizu mariborskim zaporom, ki je navedbe glede šikaniranja v zaporih 
potrdil.

Navedbe bodo preverili

Iz generalnega urada Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij (Ursiks) so potrdili, da so tudi oni dobili omenjeno pismo. “Čeprav je namen anonimnih pisem običajno diskreditirati koga in izkušnje kažejo, da so navedbe v njih praviloma neresnične, jih bomo kot običajno tudi tokrat preverili in glede na ugotovitve ustrezno 
ukrepali,” so povedali.

Albin Krajnc, predsednik sindikata ZPKZ Maribor, je pojasnil, da sam pisma glede šikaniranja ni prejel. “Jutri (danes, op. p.) bo sestanek s predstavniki sindikata, na katerem bomo govorili tudi problematiki v Murski Soboti. Najbrž bo beseda nanesla tudi na Maribor,” je dejal za Žurnal24.

Spomnimo, na šikaniranje od nadrejenih so s pismom že opozorili zaposleni v ZPKZ Murska Sobota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.