Slovenija
19 ogledov

Mariborčani denar že v ponedeljek

Omarica s števci porabe električne energije. Žurnal24 main
Elektro Maribor je danes sporočil, da bo zneske preveč zaračunane električne energije začel vračati že v ponedeljek, 23. avgusta.

Poračun bodo izvedli za vse odjemalce, ne le za tiste, za katere so dobili zahtevek. Koliko odjemalcev bo poračun dobilo že v ponedeljek, ne vedo, vseh njihovih odjemalcev pa je 189 tisoč. Vrnili bodo razliko v ceni elektrike, zamudne obresti in pripadajoč DDV.

V Elektru Ljubljana so za Žurnal24 pojasnili, da bodo poračun izvedli vsem odjemalcem naenkrat, predvidoma v septrembru.

Odvetniška pisarna Matoz je sicer Elektru Maribor poslala že skoraj deset tisoč zahtevkov.

"Na prejete zahtevke je Elektro Maribor Odvetniški družbi Matoz podal odgovor, da so le-ti brezpredmetni, stroškovni zahtevki pa neutemeljeni, saj so v družbi Elektro Maribor še pred prejetjem zahtevkov javno objavili, da bodo vsem odjemalcem povrnili preveč zaračunane zneske električne energije. Prav tako je Elektro Maribor Odvetniško družbo Matoz obvestil, da se bodo vračila začela izvajati za vse odjemalce, ne glede na to, ali je bil podan zahtevek," so sporočili.

Celotno sporočilo za javnost si preberite tukaj.

Elektro Maribor poziva vse, ki so bili v času, na katerega se nanaša vračilo, odjemalci Elektra Maribor, pa zdaj niso več in so spremenili naslov, da jim to sporočijo. Podatek potrebujejo za izvedbo vračila.

Elektru Maribor smo sicer vprašanja o vračilih poslali že v ponedeljek, vendar niso odgovorili. Danes so objavili sporočilo za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.