Slovenija
90 ogledov

Mariborčani, pazite se!

Googlov avto v Mariboru
1/3
Bralka
Bralec nam je sporočil, da je Googlov avto videl v Mariboru.

Snemalni avtomobili – gre za osebne avtomobile znamke Opel astra srebne barve z Googlovimi logotipi in nameščenimi kamerami – so fotografiranje začeli v Ljubljani, zdaj pa so na vrsti še druga slovenska mesta.

Bralec nam je poslal fotografije in sporočil, da je avto opazil v Mariboru. Celoten projekt bo sicer trajal tri mesece, fotografije pa naj bi bile objavljene v spletni aplikaciji Street View (Ulični pogled) v začetku naslednjega leta, je v intervjuju za STA pred dnevi pojasnil vodja programa Street View za Evropo, Afriko in Bližnji vzhod Ulf Spitzer.

S posnetki bodo pri Googlu dopolnili svoje spletne zemljevide, fotografije pa so ključne za aplikacijo Ulični pogled, ki uporabnikom omogoča raziskovanje sveta skozi 360-stopinjske posnetke mest, cest in naravnih znamenitosti. Aplikacija že vključuje posnetke iz 50 držav, med drugim iz sosednjih Italije, Hrvaške in Madžarske.

Komentarjev 3
  • Tarzan U Jane 17:28 11.julij 2013.

    jaz z pitonom v roki stojim na oknu,ker me že zebe malo,je peljal že mimo?!?

  • Avatar frnazzi
    frnazzi 13:09 11.julij 2013.

    Potrpi še malo, draga Slovencljad, so že v Mariboru. Še nekaj deset kilometrov, pa bodo na koncu sveta in se zvrnili v vesoljni prepad. Za vekomaj. In mi bomo spet najsrečnejši na svetu.

  • jožateboža 12:19 11.julij 2013.

    Kaj sem jaz kaj spregledal v članku? Kaj me torej ogroža? Morda je voznik avtomobilakaki povratnik, pa bi lahko koga povozil. Morda me bo slikal :/ in bom potem viden na street view-u. Nič, te bom pa res malo ...prikaži več pazil, mogoče pa ga bom kar napadel, če pravite da se ga moramo paziti! Nepridiprav eden, mu bom že pokazal! Kaj ve kdo kje je zdaj? Mu bom gume spustil pa banano v aspuf ftaknu, tako kot včasih eddy pri beverlihillscopu :)Čujte vi v uredništvu, jaz imam tudi bujno domišlijo, še imate kako mesto fraj, da vam kaki blesavi članek objavim. Vam garantiram, da bo branost (uglednost) zrasla...