Slovenija
22 ogledov

Mariborski študentje razdvojeni

“Zakon o malem delu je enostranski grob poseg v edini socialni korektiv, ki ga š Žurnal24 main
Demonstracije. V Ljubljano z brezplačnim avtobusnim prevozom okoli 1.500 dijakov in študentov.

"Država je pri zadnjega 1,8 milijona izdanih napotnic odkrila zgolj 18 kršitev. Mislim, da v tej sobi poznamo več ljudi, ki so kadarkoli prekršili napotnice. Zato vladi predlagamo poostren nadzor nad njimi in uvedbo enotne evidence vpisa, ne pa nov zakon,” je jasen Žiga Schmidt, predsednik Študentske organizacije Univerze v Mariboru. Pričakuje, da se bo jutrišnjih demonstracij na Prešernovem trgu v Ljubljani udeležilo okoli 1.500 mariborskih dijakov in študentov, zato ob 10. uri izpred Štuka organizirajo brezplačen avtobusni prevoz s spremstvom.

“Ne vem, ali so demonstracije pravi način za uveljavljanje načel in pravic, morda tudi lastnih želja. Za to bi bil potreben pogovor, a se študentska organizacija preprosto ni želela pogovarjati,” pa pravi Danijel Vuk iz Študentskega sveta Univerze v Mariboru, ki se demonstracij ne bo udeležil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.