Slovenija
10 ogledov

Mariborski vrtci potrebni prenove

vrtec Žurnal24 main
Nekateri mariborski vrtci so nujno potrebni obnove oziroma večjih investicijsko-vzdrževalnih del. Nujna je celovita obnova vrtca Koroška vrata v Smetanovi ulici.
"Streha, ki je dotrajana, je še vedno salonitna. Dotrajani so radiatorji in okna, skozi katera piha. Kuhinja je v razsulu, pravzaprav je ni mogoče obnoviti. Nujna je tudi obnova sanitarij in tal. Za celotno obnovo bi potreboval okrog 350 tisoč evrov," pove o najslabše opremljenem vrtcu v našem mestu Goran Rajič, vodja oddelka za družbene dejavnosti pri Mestni občini Maribor.

"Bomo pa začeli obnovo prihodnje leto. Nihče v mestu namreč ne šteje vlaganj v vrtce kot prioriteto," še poudari Rajič, pa tudi "znesek, namenjen za vzdrževanje vrtcev, v proračunu je premajhen, prav tako pa se več desetletij nekaterih vrtcev ni nič obnavljalo". Denar bi potrebovali za " obnovo centralne kuhinje, ki je nujna v vrtcu Ivana Glinška in Jadvige Golež, obnova streh pa v vrtcu Otona Župančiča enota Lenka, Jožice Flander enota Vančka Šarha, Studenci enoti Radvanje in Poljane", nekaj najnujnejših vlaganj v vrtce našteje Brigita Gajzer Pliberšek z oddelka za družbene dejavnosti.

Dviga cen za zdaj ne bo
Ponekod po Sloveniji so z novim letom že napovedane podražitve storitev v vrtcih, v Mariboru pa ostajo cene za zdaj enake, kot zagotavlja Goran Rajič. "Do marca 2008 bodo cene ostale enake." Pojasnjuje, da so cene odvisne od stroškov, ki nastajajo zunaj vrtca, in od tega, kar proračun namenja vrtcem. "Proračun je trenutno še vedno neznanka. Če bo proračun namenil manj denarja vrtcem, bodo cene višje." Več o proračunu pa bo znano prihodnji teden, vendar, kot poudarja Rajič, "se cene pred 1. marcem zagotovo ne bodo spremenile".
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.