Slovenija
1348 ogledov

Mariborski župan okužen s koronavirusom

Saša Arsenovič Mediaspeed
Mariborski župan Saša Arsenovič je danes opravil hitri test na koronavirus, ki je potrdil okužbo.

"Župan se je najverjetneje okužil na kosilu v ožjem družinskem krogu, saj je s koronavirusom okužen tudi njegov oče. Počuti se dobro in ostaja v karanteni na domu, od koder vse Mariborčanke in Mariborčane poziva k odgovornemu ravnanju in upoštevanju zaščitnih ukrepov," se sporočili iz Arsenovičevega kabineta.

Vsi sodelavci v kabinetu župana in mestni upravi, ki so bili v direktnem stiku z županom gredo z jutrišnjim dnem prav tako v karanteno na domu.

Podžupan Samo Peter Medved, ki je koronavirus že prebolel, je danes opravil test na protitelesa. V kolikor bo ta pokazal, da jih ima, je podžupan zaščiten in bo prevzel nadomeščanje župana z jutrišnjim dnem.

Mestna občina Maribor bo s ponedeljkom, 19. 10. uvedla tudi delo od doma za nekatere zaposlene z namenom zagotavljanja varnosti zaposlenih; zlasti, da zagotovimo normalno poslovanje (predvsem kritičnih procesov in funkcij) in da so sodelavci čimbolj ločeni po pisarnah.

 
Komentarjev 1
  • SonnyBlack 19:47 14.oktober 2020.

    to da so na1x neki politiki kao okuzeni je samo show... in ja gosppd Arsenovic...ne bomo upostevali ukrepov...druzimo se po svojih bajtah...po 20 ljudi nas se nabere...normalno brez vsakih zascit...se hujse je to,kaj vse se spomnimo...take da ce se bilokaj ...prikaži več od teh idej zgodi,bojo maske prepovedane,ne obvezne sicer pa tak ze vsi vejo,da je korona politicna laz vsem nam