Slovenija
1461 ogledov

Mariborski župan okužen s koronavirusom

Saša Arsenovič Mediaspeed
Mariborski župan Saša Arsenovič je danes opravil hitri test na koronavirus, ki je potrdil okužbo.

"Župan se je najverjetneje okužil na kosilu v ožjem družinskem krogu, saj je s koronavirusom okužen tudi njegov oče. Počuti se dobro in ostaja v karanteni na domu, od koder vse Mariborčanke in Mariborčane poziva k odgovornemu ravnanju in upoštevanju zaščitnih ukrepov," se sporočili iz Arsenovičevega kabineta.

Vsi sodelavci v kabinetu župana in mestni upravi, ki so bili v direktnem stiku z županom gredo z jutrišnjim dnem prav tako v karanteno na domu.

Podžupan Samo Peter Medved, ki je koronavirus že prebolel, je danes opravil test na protitelesa. V kolikor bo ta pokazal, da jih ima, je podžupan zaščiten in bo prevzel nadomeščanje župana z jutrišnjim dnem.

Mestna občina Maribor bo s ponedeljkom, 19. 10. uvedla tudi delo od doma za nekatere zaposlene z namenom zagotavljanja varnosti zaposlenih; zlasti, da zagotovimo normalno poslovanje (predvsem kritičnih procesov in funkcij) in da so sodelavci čimbolj ločeni po pisarnah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.