Slovenija
15 ogledov

Mariborsko letališče jim ni konkurenca

Gerhard Widmann je povedal, da obsega njihovo omrežje okoli 60 destinacij. (Foto Žurnal24 main
Letališče Gradec. Iz njega letno potuje okoli sto tisoč Slovencev. Pozimi nove linije, poleti prvič na Irsko.

Prek avstrijskega letališča v Gradcu je letos potovalo slabih sto tisoč slovenskih potnikov, predvsem iz območja do Celja.

˝To je desetina vseh naših potnikov, kljub gospodarski krizi bomo namreč našteli okoli 950 tisoč prepeljanih oseb, kar je le šest odstotkov manj kot lani, ko smo presegli magično mejo milijon potnikov v enem letu,˝ je povedal Gerhard Widmann, direktor Letališča Gradec, iz katerega bo letošnjo zimo prvič možno leteti tudi z nemško letalsko družbo Niki.

Več ugodnih novosti
˝Štirikrat na teden bo letalo poletelo na Palmo de Mallorco in enkrat na teden v Nürnberg. Gre za pomembni prestopni točki letalskih družb Air Berlin in Niki, saj odpirata dostop do več kot dvajsetih nadaljnjih destinacij,˝ je pojasnila Doris Pölt, odgovorna za odnose z javnostmi na graškem letališču.

Dodatna novost v tej zimi so tudi nizkocenovni leti do nemških mest Köln in Bonn, načrte pa imajo tudi za poletje.

˝Iz pogajanj že sedaj vemo, da bo z letalsko družbo Niki možno neposredno poleteti na Irsko in v mesto Paphos na Cipru,˝
je razkril direktor Widmann. Poudaril je, da pri promociji letališča dobro sodelujejo tudi z domačo avstrijsko in našo mariborsko turistično organizacijo.

Aerodrom Maribor ne more biti konkurenčen
˝Letališče Edvarda Rusjana v Mariboru nam ta trenutek žal ne more biti resna konkurenca.

Delujemo na istem področju, zato tudi sodelovanje ne more biti pretirano, je pa naš cilj, da ugotovimo, na katerih področjih bi se lahko v prihodnosti dopolnjevali,˝
je razložil Widmann in dodal, da bodo v primeru velikega povpraševanja po nogometnem potovanju v Južno Afriko prihodnje leto vzpostavili tudi te povezave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.