Slovenija
3 ogledov

Mariboru evropska sredstva

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Mestna občina Maribor je pridobila evropska sredstva za dva investicijska projekta, ki sodita v okvir Evropske prestolnice kulture (EPK) 2012.

Evropska sredstva so pridobili za sofinanciranje projektov Minoritske cerkve in Hladilnice v kompleksu kulturnega centra Pekarna, in sicer v višini 2,4 milijona evrov.

Obnova Minoritske cerkve je naslednji korak k vzpostavitvi kulturnega kompleksa na zahodnem Lentu, kjer načrtujejo izvajanje večjih glasbenih in drugih prireditev. Projekt obnove je vreden 2,5 milijona evrov. Evropski sklad za regionalni razvoj prispeva 1,7 milijona evrov.

Objekt Hladilnica pa bo služil kot središče številnih programskih dejavnosti s področja sodobne urbane mladinske kulture in dopolnilnih dejavnosti. Projekt je vreden milijon evrov, od tega sedemsto tisoč evrov financira evropski sklad. Obnova bo zaključena predvidoma v prvi polovici leta 2011.

Sicer se je Maribor na javni poziv prijavil s sedmimi projekti, za katere naj bi evropska sredstva pridobili v okviru razvojne prioritete Razvoj regij. Med ostalimi petimi so še projekti zunanjega avditorija Minaritskega samostana, Pekarninega Lubadarja, portal e-podjetnik, kolesarske infrastrukture ter projekt Invalidi in slepi za odpravljanje arhitektonskih ovir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.