Slovenija
25 ogledov

Marini in termam se obeta odškodninska tožba

Terme Catez Žurnal24 main
Na koprskem okrožnem sodišču bi se danes morala nadaljevati obravnava v tožbah iztisnjenih malih delničarjev Marine Portorož proti marini in Termam Čatež.

Ker tožniki niso več delničarji, sta bili obe tožbi, v katerih so zahtevali ničnost sklepov skupščine in prenosa lastnih delnic, umaknjeni. Marini in termam se obeta odškodninska tožba.

Kot je pojasnila pravna zastopnica skupine tožnikov Tina Murn, je v času od vložitve obeh tožb prišlo do nekaterih sprememb. Tožniki niso več delničarji marine, zato jim tudi ugotovljena ničnost sklepov ne bi pomagala. Menijo pa, da obstajajo razlogi za ugotavljanje odškodninske odgovornosti.

Tožbi, s katerima so zahtevali ugotovitev ničnosti prenosa lastnih delnic in ničnosti sklepov lanske skupščine, sta bili danes tako umaknjeni. Vložena je bila že odškodninska tožba. Manjšinski delničarji namreč še vedno zastopajo stališče, da so bili prikrajšani na račun večinskega lastnika marine Term Čatež, ki jih je iztisnil. Glavna obravnava v odškodninski tožbi bo po pričakovanjih Murnove razpisana proti koncu leta.

Večinski lastnik marine, Terme Čatež, so imele pred prevzemno ponudbo, ki je trajala od 6. maja do 6. junija 2011, v lasti 73,61 odstotka vseh delnic portoroške marine. Ponudbo za odkup delnic po ceni 65 evrov za delnico je nato sprejelo 176 imetnikov delnic, ki so imeli v lasti skupno 17,52 odstotka kapitala. Terme Čatež so tako presegle 90-odstotni lastniški prag, kar jim je nato omogočilo iztisnitev delničarjev.

Na julijski skupščini delničarjev Marine Portorož je bil tako sprejet sklep o prenosu delnic na glavnega delničarja, manjšinskim delničarjem pa so namenili 65 evrov odpravnine na delnico. Skupina delničarjev je že tedaj napovedala izpodbojne tožbe, v katerih bi zahtevala ničnost tako sklepov skupščine kot prenosa lastnih delnic Marine Portorož.

Odvetnik Tomaž Bajec, ki je omenjeni v zadevi zastopal Marino Portorož in Terme Čatež, je sicer že pred časom poudaril, da prevzem ni bil sporen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.