Slovenija
66 ogledov

Marinič odstopil z mesta poslanca

slovenija 23.11.12, Branko Marinic, SDS, sodisce, sodba, foto: Anze Petkovsek Anže Petkovšek
Poslanec Branko Marinič je danes DZ podal svojo odstopno izjavo. Še danes se bodo poslanci tudi seznanili z njegovim odstopom. Prav tako se bodo seznanili z mirovanjem poslanskega mandata poslancu Marku Pogačniku (SDS) in Andreju Širclju (SDS).

Branko Marinič (SDS) je zaradi pravnomočne obsodbe zaradi opravljanja izpita iz nemščine danes odstopil kot poslanec državnega zbora. Odstopno izjavo je oddal danes, saj želel "zaključiti z izjemno pomembnimi odločitvami, ki jih bo državni zbor sprejemal na danes".

Ob tem je Marinič napovedal, da njegov odstop "davkoplačevalcev ne bo stal niti centa". Današnje Delo medtem poroča, da njegov odstop vendarle ne bo brezplačen. "Če bi odstopil včeraj, zadnji dan januarja, bi zadnjo poslansko plačo dobil za januar," piše časnik. "Ker pa je svojo funkcijo podaljšal v prihodnji mesec, pa čeprav za le en dan, je – kot so nam potrdili v službah državnega zbora – upravičen tudi do poslanske plače za februar."

Pri tem po navedbah Dela ni jasno, ali se temu sploh lahko odreče. Lahko pa se bo, kot napoveduje, odrekel nadomestilu plače, ki bi mu pripadalo in drugim privilegijem po koncu mandata. Mariniča bo v DZ nadomestil predsednik podmladka SDS Andrej Čuš.

Komentarjev 9
  • munty 18:02 01.februar 2013.

    Res prava banda ali mafija. Kakor kdo razume.Cigan Marinič je izjavil, da bo odstop odložil za en dan zaradi pomembnih odločitev v DZ.Kot da odločitev nebi sprejemal nadomestni poslanec ali poslanka.Šlo je le za še eno plačo, ...prikaži več prvič pa slišim, da dobivajo plačo vnaprej.Res nam režejo kruh prave svinje z luknjami v žepih.Groza.Odslej bi za poslance in druge funkcionarje glede na njihovo izobraženost in razgledanost ukiniti pogojne obsodbe, temveč jih poslati za rešetke.Groza kdo nam vlada!!!

  • varan 17:55 01.februar 2013.

    skrajni čas za upor, ker imajo ti "naravni talenti" že skoraj nepremagljivo moč z avtokratsko obvladanim in vseprisotnim psihopatskim omrežjem (včasih so rekli, da se vohajo).

  • Stolp 14:15 01.februar 2013.

    Bedno se mi zdi da leva trobila jahajo nasprotnike murgeljskega klana za vsako drobtinico, pri njihovih podpornikih pa zamolčijo tudi največje svinjarije.