Slovenija
25 ogledov

Mariu očitajo neokusen humor

Spet doma je bil deležen kritik gledalcev RTV. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Oddaja Spet doma po mnenju gledalcev vsebuje "neokusen, plehek ali celo poniževalen humor," gledalci RTV pa so se pritoževali tudi nad nekdanjima voditeljema Odmevov.

"Gledalci in gledalke so posebej občutljivi na, po njihovem mnenju, neokusen, plehek ali celo poniževalen humor. Opozorilo je še posebej naslovilo oddajo Spet doma," je v letnem poročilu povzela varuhinja pravic gledalcev RTV Miša Molk. Oddajo sicer vodi že veteran razvedrilnih oddaj Mario Galunič.

Kot še piše v poročilu, gledalci razvedrilnemu programu RTV "večinoma sporočajo nezadovoljstvo s kakovostjo ponudbe. Občinstvo si želi več raznolikosti pri načrtovanju programa, novih in izvirnih oddaj. V okviru že obstoječih oddaj javnost ne želi spremljati nastopov ozke skupine izbranih popularnih gostov, ki se pojavljajo redno in selijo iz oddaje v oddajo, klepeti pa postajajo enolični in predvidljivi."

Poročilo se nanaša na obdobje od maja 2010 do januarja 2011.

Kritični do Pogledov Slovenije
Največ kritik se je nanašalo na oddajo Pogledi Slovenije, letele pa so predvsem na način vodenja oddaje ter "na domnevno zaznano pristranskost in tendencioznost v določenih predvajanih prispevkih". Na Odmeve je prispelo manj pritožb kot lani, se pa pritožbe, kot je mogoče sklepati iz poročila, nanašajo na vodenje Tomaža Bratoža in Uroša Slaka. Zanimivo nobeden od njiju oddaje ne vodi več; Slak je odšel ravno v Poglede.

Na Otroški in mladinski program je bila naslovljena ena pritožba. V njej je izraženo nezadovoljstvo s kakovostjo risanke Maja in Mihec. Ta je po mnenju pritožnika na prenizki ravni.

"Posebna pozornost na tehnične napake"
"Odgovorni bi morali biti posebej pozorni na pritožbe zaradi tehničnih napak," ugotavlja Molkova. "Tako se je v primeru filma Hudodelci primerilo, da tujejezični prizori niso vsebovali podnaslavljanja. Ne dolgo za tem pa je TV Slovenija zelo razočarala gledalce, ki so po programski napovedi pričakovali na sporedu grški film Home Coming, a je bil po pomoti predvajan ameriški film z enakim naslovom," ugotavlja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.