Slovenija
5617 ogledov

Marjan Podobnik namignil, da ne bo več šef SLS

Marjan Podobnik Žurnal24 main
Po dveh letih na čelu Slovenske ljudske stranke se Marjan Podobnik, kot vse kaže, poslavlja z mesta predsednika.

„Seveda po redni demokratični, kongresni poti. Ne želim, da bi koga bremenila sočasnost vodenja kmetijsko gozdarske zbornice in stranke, zato ta razmislek,“ je na Twitterju zapisal Podobnik in hudomušno namignil, da bi lahko mesto predsednika zasedel Franc Kangler.

Ta mu je odgovoril, da ne more, ker da je bil „pravočasno in demokratično izključen iz SLS.“ Še dobro, da imamo Novo ljudsko stranko, je zapisal.

Podobnik je odgovoril tudi na špekulacijo, da bi lahko nova predsednica SLS postala Aleksandra Pivec. „Za PR je idealna, o ostalem bi se morali pa precej detajlno pogovoriti. Politika je zahtevna stvar,“ je morebitno kandidaturo Pivčeve za šefico stranke komentiral Podobnik.

Podobnik se poteguje za mesto predsednika kmetijsko gozdarske zbornice. A znotraj SLS niso enotni, koga bodo podprli, za položaj se namreč poteguje tudi Rok Sedminek, dosedanji predsednik Slovenske kmečke zveze pri SLS.

Podobnik naj bi ga zaradi 'izdaje' suspendiral s položaja prvega moža kmečke zveze in iz članstva v izvršilnem odboru.

Odločno pozivamo posameznike v SLS, da takoj prenehajo z vsemi ravnanji, ki so usmerjena proti kandidaturi Marjana Podobnika, in hkrati predstavljajo kršitev statuta SLS in sklepov najvišjih organov SLS in Društva SKZ – Slovenska kmečka zveza, so pred dnevi sklenili v izvršilnem odboru SLS.

 

Komentarjev 5
  • leonardo 13:31 23.oktober 2020.

    Hahahahaha Marjanček, da ne boš ostal brez obeh stolov! Ni še nič rečeno, da boš šel stopničko višje!

  • sam1 13:18 22.oktober 2020.

    Vendar ena dobra novica v poplavi slabih-edino če ni v stilu nepreklicno odstopljenega ministra Hojsa.....

  • Ender3 12:44 22.oktober 2020.

    Marjan ne počni tega😎, kdo pa nam bo sedaj iskal nekdanje udbaše, vladnik, Ivek ima premalo časa, ker mora pisati twitte.