Slovenija
30436 ogledov

Marjan Podobnik razbesnel škofa, ki zahteva opravičilo

Marjan Podobnik Žurnal24 main
Marjan Podobnik je z izjavo, da je ekonom ljubljanske škofije udbovec, razbesnel škofa, ki zahteva javno opravičilo.

"V Nadškofiji Ljubljana smo s presenečenjem spremljali izjavo gospoda Marjana Podobnika za Nova24TV (16. oktobra 2020), v kateri diskvalifikacira in brez tehtnih razlogov žali njenega ekonoma. V Nadškofiji Ljubljana ekonomu Blažu Gregorcu zaupamo in ga odločno podpiramo. Nespodobne in popolnoma neresnične navedbe služijo zgolj njegovi diskreditaciji. Zato zahtevamo preklic neresničnih in žaljivih navedb in javno opravičilo," so zapisali v sporočilu za medije, ki ga je podpisal pomožni škof in generalni vikar Franci Šuštar.

Podobnik na posnetku dejal, da je Gregorc, ki je bil prej šestnajst let vrhniški župnik, povezan z udbo oziroma globoko državo ter da drži v šahu nadškofa Zoreta. Tako je Podobnik sklepal, ker naj bi lobiral proti Podobnikovi izvolitvi za predsednika kmetijsko-gozdarske zbornice, torej ker oziroma kdor ne podpira Podobnika za predsednika, je povezan z udbo ali globoko državo. 

"Cerkvene pravne osebe si v duhu sodelovanja prizadevamo, da se bo novo vodstvo Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) zavzemalo za malega slovenskega kmeta in družinske kmetije, s pogledom na razvoj in evropsko primerljivo politiko varstva narave in gozdov ter za podporo prehrambeni verigi iz slovenske zemlje za slovensko prebivalstvo. Na Nadškofiji Ljubljana si bomo za te cilje prizadevali ustvariti čim širše soglasje in usklajenost med izvoljenimi člani sveta KGZS. Prepričani smo, da je to edina pot za uspeh vseh, ki so odvisni od kmetijstva in gozdarstva," so zapisali na škofiji.

Kaj je povedal Podobnik, lahko pogledate na posnetku spodaj. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 24
  • wingspan15 12:15 19.oktober 2020.

    A ne bo poklical na pomoč Janeza, lej Janez kaj mi delajo.

  • sam1 08:44 19.oktober 2020.

    Marjan je za sedanjo vlado točno takšen profil ,kot jih je Jajo nastavil na vsa vodilna mesta,da lahko z njimi manipulira in delajo po njegovih navodilih.....

  • jezero 07:21 19.oktober 2020.

    Brezposelni Podobnik skrbi za svojo r...it. Celo na nadškof in papež mu nista sveta.