Slovenija
2782 ogledov

Marjan Šarec o dogovorih z Janezom Janšo

Karl Erjavec, Janez Janša, Marjan Šarec Anže Petkovšek
"Edini, ki je zlorabil zaupanje, je Janša," pravi Šarec.

"Sinoči sta mi v dogovorjenem napadu novinar in hkrati politik Bojan Požar in Janez Janša očitala, da se tajno srečujem z Janezom Janšo. Logična reakcija na moja ostra stališča do financiranja stranke SDS iz tujine," je v odzivu na razkritje Janeza Janše v včerajšnjem soočenju predsednice in predsednikov političnih strank zapisal Marjan Šarec, predsednik Liste Marjana Šarca.

"Ne vem, zakaj gospod Šarec to zanika"

Predsednik SDS Janez Janša je ob koncu včerajšnega soočenja, ki je bil namenjen financiranju političnih strank, potrdil trditev Bojana Požarja, ki je kot predsednik Liste novinarja Bojana Požarja prav tako sodelovalna soočenju, da sta se z Janša in Šarec sestajala. "Ne vem, zakaj gospod Šarec to zanika," je dejal Janša.

Dejan Židan in Janez Janša | Avtor: Saša Despot soočenje predsednikov vseh strank, parlamentarnih in zunajparlamentarnih strank ter list za državnozborske volitve Saša Despot
Šarec: Z Janšo sva se pogovarjala dvakrat

"Ko sem se odločil za vstop v državno politiko, sem opravil veliko pogovorov z različnimi slovenskimi politiki, predsedniki strank, kandidati za poslance in mnogimi drugimi ljudmi. Sem človek, ki posluša in da priložnost. O tem nisem in ne bom javno govoril, ali tega celo prikrito prodajal novinarjem. Žal danes ugotavljam, da je edini, ki je zlorabil to zaupanje, Janez Janša. Z njim sem se pogovarjal lani v predsedniški kampanji in enkrat letos," v odzivu zapisal Šarec.

Marjan Šarec je v predvolilni kampanji večkrat kategorično poudaril, da koalicije z Janezom Janšo ne bo sklepal, Na Twitterju je zavrnil tudi možnost vstopa v povolilno koalicijo s stranko SDS tudi, če bi se Janez Janša umaknil z vrha SDS.

"Mogoče sem naiven, nisem pa pokvarjen"

"Ugotavljam, da sem se pravilno odločil, da LMŠ pod mojim vodstvom ne bo nikoli sodelovala v koaliciji s stranko SDS, ki s svojim medijskim imperijem širi laži in lažne novice o meni in naših članih. Spomnimo se samo nekaterih člankov na Nova24 in portalu Požareport. Mogoče sem naiven, nisem pa pokvarjen. Smešno je, da mi laž očita nekdo, čigar portal temelji na laži oziroma polresnicah. Ključno spoznanje pa je, da Janez Janša živi v preteklosti, nas pa zanima prihodnost in priložnost za naše otroke. Čas je za novo generacijo!" je še zapisal Šarec.

Marjan Šarec Intervju Slovenija Marjan Šarec: Velikokrat mi rečejo, da sem diktator

"LMŠ je nadomestek za SMC"

Ostre besede na družbenih omrežjih med Šarcem in Janšo so padale že pred soočenjem, ko je Šarec je sporočil, da bo njegova LMŠ po volitvah ustanovila parlamentarno preiskovalno komisijo, ki bo raziskala financiranje strank iz tujine, kar je letelo na domnevno madžarsko financiranje kampanje SDS. Janez Janša pa je nato Šarcu očital, da je LMŠ nadomestek za SMC: "Šarec, če bo del vladajočih, se namerava v naslednjem mandatu ukvarjati z opozicijo, ne z realnimi težavami ljudi. Sicer pa je Marjan suveren toliko, kot je Milan."

Komentarjev 10
  • Avatar čavez
    čavez 15:59 02.junij 2018.

    Vsem je zgolj do denarja za Slovenijo in narod jig boli …...

  • Avatar Leon
    Leon 14:34 01.junij 2018.

    Janez ima domobranske gene , kdo je presenečen nad tem ?

  • wingspan15 14:31 01.junij 2018.

    Se ga pa mora Janša res bati, da ga na tak način blati, ker to je blatenje. Sicer nisem Šarčeva fenica, vendar dobor vemo, da Janši po lažnivosti in pokvarjenosti težko kdo seže do pet. Me je pa v soočenju ...prikaži veču na Planet TV vzklikanje Janševih vernikov resnično spomnilo na Severno Korejo in velikega vodjo. Upam, da Slovenija ne bo šla po tej poti, ker Tito je bil po diktaturi resnično milina, napram Janši. Zagotovo ima Orban velike apetite po Sloveniji, Janša pa nas bo iz maščevalnosti razprodal.