Slovenija
59 ogledov

Mark Avrelij na pomoč Janši

sds logo Žurnal24 main
Pisma podpore Janezu Janši na spletni strani SDS. Med zapisi tudi pesmi, citati in močna čustva.

"Kamor koli sem bil pregnan, sem bil ljubljenec usode. Kajti ljubljenec usode je tisti, ki sebi dodeljuje njene dobre darove: dar dobrega značaja, dobrih vzgibov in dobrih del." To je citat filozofa in rimskega cesarja Marka Avrelija in eden od zapisov, ki so se v minulih mesecih znašli med pismi podpore Janezu Janši na spletni strani stranke, ki ji predseduje.

SDS je objavila zapise, ki so se zvrstili po objavi poročila protikorupcijske komisije, zaradi katerega je Janša moral oditi kot predsednik vlade, ter izključitvi iz Slovenskega centra PEN, zaradi česar je iz njega izstopilo precej vidnih kulturnikov.

Slaba banka kot razlog

Podporniki so prepričani, da je razlog za njegov padec poskus, da bi s slabo banko razkrinkal odgovorne za slabe kredite, zaradi katerih je Slovenija sedaj v finančnih težavah. "Pričakovali smo, da bo zaradi slabe banke in holdinga Udba te dni nekje udarila po predsedniku, g. Janši," je zapisal eden izmed njih. "Nič nismo presenečeni, samo želimo si, da bi vzdržal vse te hude pritiske in verjetno tudi grožnje."

"Janez, rada te imava!"

Med zapisi so tudi taki, ki so napisani v obliki pesmi ter več čustvenih izrazov. "Kar srce naju boli, ko poslušava, kaj delajo, ne dej se," pišeta Zdenko Duh in Polona Dulc. "Janez, drži se, sva s tabo!!!!! Drživa pesti, da boš ostal mandatar. Rada te imava!!!"

Komentarjev 70
  • frenky 08:33 07.april 2013.

    In ostali pošteni Slovenci!

  • ocean 08:02 05.april 2013.

    Pa kaj je narobe z nami. Malikujemo politike, verske voditelje, športnike, estradnike in razne modne guruje in zelo uspešne podjetnike-požrtnike. Pri tem pa ne moremo poskrbeti niti za osnovne pogoje svoje družine, kaj šele za prijatelje, sodelavce, znance, someščane in ...prikaži večin sodržavljane. Te, o katerih dajemo komentarje so že zelo dobro priskrbljeni na naš račun. Nehajmo jim posvečati našo pozornost in raje poskrbimo za naše skupno blagostanje. S temi osebami, pa naj se ukvarjajo strokovno usposobljeni ljudje, ki jih tudi mi zelo dobro plačujemo. Gremo naprej...

  • nina 21:01 04.april 2013.

    upam da dobi tako stanovanje kot sanader