Slovenija
32 ogledov

Mark in Špela prva privekala na svet

mamica Tina in očka Miha s prvorojencem Markom UKC Ljubljana
Štiri minute čez polnoč sta na svet privekala na svet Mark in špela. Do enih zjutraj so se v drugih porodnišnicah rodili še trije otroci.

Prvi Slovenec, ki se je rodil v letu 2012, je bil tako Mark, ki je bil ob porodu v ljubljanski porodnišnici težak 3405 gramov in velik 51 centimetrov. Istočasno se je v postojnski porodnišnici rodila Špela, ki je bila ob rojstvu težka 3160 gramov.

Iz UKC Ljubljana so ob tem sporočili, da se je v ljubljanski porodnišnici danes do 13. ure rodilo 6 otrok, med katerimi so bili vsi dečki. Nadzorna zdravnica Nataša Tul Mandič je povedala, da so v Porodnišnici Ljubljana od 1. januarja 2011 do 29. decembra 2011 imeli 6420 porodov. Rodilo se je 3409 dečkov (51,6 odstotkov) in 3200 deklic (48,4 odstotka).

Samo minuto kasneje se je v jeseniški porodnišnici rodil deček. Deset minut čez polnoč pa se je, kot so za zurnal24.si povedali v brežiški porodnišnici, rodila deklica.

Prvi otrok, ki je devetnajst minut pred eno uro zjutraj privekal na svet v celjski porodnišnici, je bila tudi deklica.

V drugih porodnišnicah porode takoj po polnoči niso obravnavali. V murskosoboški porodnišnici so tako prvi porod obravnavali ob 3.52, ko se je rodil deček. V mariborski porodnišnici sta se ob 5.44 rodila dvojčka. V Novem mestu pa je na svet deklica privekala ob 6.44.

Komentarjev 7
  • pikapoka 22:21 01.januar 2012.

    Najprej čestitke vsem staršem.Zic, se popolnoma strinjam s tvojim komentarjem.aba v imenu Mark, ne manjka nobena črka, starša sta svojemu otroku dala ime Mark.Nergač, imaš popolni vzdevek, pravi zate. Oba, tako Mark kot Špela sta se rodila ...prikaži več ob isti uri, samo v različnih porodnišnicah. Spremljaj novice.Stric Bedanc, prvorojenca letošnjega leta v Sloveniji sta bila javno izpostavljena skupaj s starši po vseh večjih slovenskih televizijskih hišah (verjetno da z njihovim dovoljenjem, če so jih snemal), za vse ostale se pa ne ve kateremu srečnemu otroku pripadajo podatki. Tukaj ni nikakeršne zlorabe.RAJE ČESTITAJTE SREČNIM STARŠEM, bo mnogo lepše in boljše.

  • maneken 18:51 01.januar 2012.

    kakršen portal, takšni komentatorji in ti si eden/ena izmed njih, bolj bleščeča...

  • zic 17:46 01.januar 2012.

    dragi Žurnal24 ali se vi zavedate kakšni kreteni objavljajo svoje misli na vašem zidu...pa kozla se mi, folk a ste čist zafrustrirani, al kaj????