Slovenija
25 ogledov

Marta Kos: Pahor je zmagovalec

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Analitiki Miro Kline, Marta Kos Marko in Božidar Novak so ocenili soočenje premierja Boruta Pahorja in prvaka SDS Janeza Janše.

 

"Pahor je veliko govoril, uporabljal veliko superlativov in osebnih zaimkov. Sočasno je malo povedal in ni navedel nobenega tehtnega argumenta za sporazum. Ob tem se je veliko smehljal, kdaj vzvišeno in kdaj drugič deško nagajivo," je predsednika vlade ocenil Miro Kline.

 

Janša je po njegovem ponudil "več dejstev proti in iz njih izpeljal več bolj ali manj logičnih sklepov. Pri tem je v preveliki meri uporabljal vizualne pripomočke, kot so knjige, zakoni in ekspertize. Z njimi pokvari vtis razmišljujočega in analitičnega misleca''. Rezultat soočenja je po Klinetovem neodločen, ker gledalci po njem ne vemo nič več o samem sporazumu.

Kako je potekalo soočenje, si preberite tu.

Kdo je zmagovalec?
Zmagovalca soočenja "ni ali pa sta oba," je ocenil Božidar Novak. Pravi, da je vsak  prepričal samo svoje "že opredeljene. Bojim se velike volilne neudeležbe. Izid je negotov."

Marta Kos Marko: Pahor zmagal
Na vprašanje, kdo je zmagovalec soočenja, nam je odgovorila zgolj Marta Kos Marko. Po njenem je zmagovalec Polemike predsednik vlade Borut Pahor. Zakaj? "Njegov pogled je bil usmerjen naprej, v prihodnost, boljši je bil v zagovarjanju širšega pogleda; znal je povedati, zakaj je arbitražni sporazum za Slovenijo pomemben v tem zgodovinskem momentu."

Janez Janša je bil, kot pravi Kos Markova, usmerjen "bolj v preteklost, bil je ciničen, skliceval se je na mnenja drugih, preveč je posploševal; ko je citiral mnenja pravnih strokovnjakov, ni navedel niti enega konkretnega imena. Deloval je maščevalno – kar se je izkazalo zlasti ob koncu oddaje. Kot da on ne bi omenjal sporazuma, če bi govoril na proslavi ob dnevu Evrope!"

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.