Slovenija
33 ogledov

Marušič bi se odločal po svoji vesti

Žurnal24 main
Minister za zdravje Marušič ni komentiral, ali je vlada uradno podpirala Averja kot kandidata za direktorja bolnišnice v Izoli.

Minister za zdravje Dorijan Marušič se je seznanil z odstopom Boštjana Averja od kandidature za direktorja izolske bolnišnice. Sam pravi, da bi se, če bi mu moral dati podporo oziroma nepodporo, odločal po svoji vesti. Meni, da je imel Averjev program ''določene parametre kakovosti'', vendar pa ni imel najboljših rešitev za slab položaj v bolnišnici.  Z Averjem sta se sicer v zadnjem času pogovarjala dvakrat, nazadnje preteklo nedeljo.

Na vprašanje, ali SD res podpira Averja, je Marušič odgovoril, da ni član nobene stranke in naj vprašamo SD.

Neuradno ve za slabe razmere
Že danes bodo svet izolske bolnišnice pozvali, naj čimprej imenuje v. d. direktorja in čimprej sproži postopek za imenovanje novega direktorja. Minister še pravi, da je neuradno izvedel, da so finančne razmere v bolnišnici slabe.

Odstopil včeraj
Spomnimo, Boštjana Averja, nekdanjega prvega moža Vzajemne,  je svet zavoda izolske bolnišnice predlagal za direktorja bolnišnice. Vendar pa je od kandidature odstopil včeraj, še preden bi o njegovem imenovanju odločala vlada. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.