Slovenija
23 ogledov

Marušič novi rektor?

Dragan Marušič, dekan Famnita, edini potrjuje, da bo vložil kandidaturo za noveg Barbara Milavec
Univerza na Primorskem. Za naslednika Bohinca morda le en kandidat.

Koper. “Pravkar se ukvarjam s prijavo svoje kandidature,” je včeraj dejal Dragan Marušič, ki smo ga zmotili na službeni poti na Kitajskem. Po naših podatkih Marušič, dekan fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (Famnit) in brat ministra za zdravje Dorijana Marušiča, utegne biti celo edini kandidat za rektorja Univerze na Primorskem (UP). Zdajšnjemu rektorju Radu Bohincu se izteka mandat, rok za vložitev kandidature za njegovega naslednika pa je 29. avgust.

Štirje so se zanimali

V zadnjem času naj bi govorili o štirih kandidatih za novega primorskega rektorja, a se krog krči. Poleg Marušiča naj bi se za ta položaj zanimali Darko Darovec, direktor znanstveno-raziskovalnega središča UP, Roberto Biloslavo, prorektor za znanstveno-raziskovalno in razvojno delo UP, in Janez Šušteršič, profesor na fakulteti za management. Darovec nam je včeraj sicer povedal, da se še ni dokončno odločil, Šušteršič pa je idejo opustil. “Razmišljal sem o tem, a sem se odločil, da se ne bom prijavil. Drugi si to mesto bolj želijo in so dobri kandidati,” je pojasnil. Biloslava nam ni uspelo priklicati; proti njemu sicer poteka kazenska preiskava še iz časa, ko je bil v vodstvu fakultete za management. Razlog za ovadbo so bile domnevne nepravilnosti v zvezi z vpisovanjem študentov v absolventski staž.

Bohinc v Ljubljano
Profesorska kariera. Rado Bohinc, ki se mu mandat rektorja Univerze na Primorskem izteče novembra, se bo vrnil na profesorsko mesto, ki ga čaka na fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Tajnica univerze Astrid Prašnikar, ki je bila del njegove ekipe, pa je postala direktorica študentskih domov UP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.