Slovenija
44 ogledov

Marušič obiskal bolnišnice na SV

Direktor Psihiatrične bolnišnice Vojnik Daniel Lajlar in minister za zdravje Dor Žurnal24 main
Minister za zdravje Dorjan Marušič se danes mudi na obisku po nekaterih slovenskih bolnišnicah v severovzhodni Sloveniji.

Že dopoldne je obiskal slovenjgraško bolnišnico, popoldne pa še Psihiatrično bolnišnico Vojnik ter bolnišnico na Ptuju.

Za samostojnost
Najbolj težko je ministrov obisk čakal direktor Psihiatrične bolnišnice Vojnik Daniel Lajlar. Predvsem zato, ker je ta bolnišnica že nekaj časa "na prepihu".

Prejšnji minister Borut Miklavčič je namreč zaposlene razburil z izjavo, da ministrstvo zaradi zmanjševanja stroškov razmišlja o vnovični pripojitvi te bolnišnice k Splošni bolnišnici Celje.

S tem se nekateri zaposleni nikakor niso strinjali, Lajlar pa je funkcijo vršilca dolžnosti po tem, ko je podala odstopno izjavo prejšnja direktorica Vesna Novak, sprejel le pod pogojem, da bolnišnica še naprej ostane samostojna.

Danes je minister Marušič Lajlarju osebno zagotovil, da dokler bo minister, pripojitve ne bo in bo bolnišnica ostala samostojna. Kot pravi Lajlar, bi bila pripojitev k celjski bolnišnici slaba tudi zaradi stroke.

"Razmišljamo pa tudi o širitvi oziroma o tem, da bi odprli še vsaj dve dislocirani enoti, in sicer v Topolšici in Slovenj Gradcu," je povedal Lajlar.

Slovenjgraško pohvalil
Minister Marušič je pred tem pohvalil tudi delo slovenjgraške bolnišnice, ki je prav zdaj sredi največje investicije. Gradijo prizidek, hkrati pa bolnišnico tudi obnavljajo.

Slovenjgradčane je zanimalo predvsem, ali lahko še letos upajo na nov aparat za magnetno resonanco, a jim je minister pojasnil, da ga letos verjetno še ne bodo dobili.

Glede umika soglasij za dežurstva zdravnikov in pogajanj pa je minister izrazil zgolj upanje, da bo prevladal razum. Izrazil je obžalovanje, da so pogajanja na mrtvi točki in dejal, da je v taki situaciji težko nadaljevati dialog, ki bi pripeljal do rešitve, ki bi bila sprejemljiva za obe strani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.