Slovenija
10 ogledov

Marušič prižgal zeleno

Marušič in Pivec sta si izmenjala podpisani sklep. Letos bo država za onkologijo Žurnal24 main
Onkologija. Pivec že ta teden obljublja razpis. Izvajalce bodo zdaj izbirali sami.

Maribor. Gregor Pivec, direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, ima s svojimi sodelavci od včeraj spet proste roke pri gradnji onkologije in radioterapije.

Miklavčič vzel, Marušič vrnil

Včeraj mu je namreč minister Dorijan Marušič predal sklep s pooblastilom za začetek gradnje omenjenega objekta. Tako bo od jutri nad projektom znova bdela bolnišnica. Naj spomnimo, da je Pivcu nekdanji minister Borut Miklavčič leta 2009 odvzel pooblastila za vodenje naložbe onkologije, ker naj bi bila po njegovem mnenju prvotna zamisel razpisa na ključ neracionalna. Takoj po tem so razpis razdrobili na tri dele. Prvi, ki je izbiral projektno dokumentacijo, je že končan. Razpisa za gradbena dela in za opremo pa bosta izšla letos. “Takoj jutri bomo začeli z razpisom. Če bodo moji sodelavci pohiteli, bomo lahko razpis za izvajalca gradbenih del izdali že ta teden,” je včeraj dejal Pivec.

Marušič je pojasnil, da se je za vnovično podelitev pooblastil pri gradnji UKC Maribor odločil zato, ker jim zaupa in ker si želi večje avtonomnosti zavodov. “Na našem ministrstvu je malo ljudi. Imamo druge projekte. Ni časa, da bi hodili po gradbiščih in gledali, kako poteka gradnja,” je dodal minister.

Dokončan konec leta 2014
Projekt je vreden 28 milijonov evrov. V vodstvu bolnišnice upajo, da bi bila lahko onkologija dokončana do konca leta 2014. Včerajšnjemu podpisu sklepa je prisostvoval tudi župan Franc Kangler, ki je izrazil zadovoljstvo ob vnovičnem zagonu projekta, hkrati pa priznal: “Nisem verjel, da bo ta projekt ugledal luč sveta.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.