Slovenija
23 ogledov

Marušič: Raje stavkajte!

Minister Marušič, ki se je sestal z vodstvom UKC Ljubljana, meni, da bi lahko do Žurnal24 main
Kriza v bolnišnicah. 
Otroci, nosečnice, onkološki bolniki in starostniki bi bili ob zdravniški stavki na boljšem.

Apel za zdravnike

Poziv. Zdravniki naj umike soglasij zamrznejo do novega leta ter Fidesu in vladi omogočijo, da najdeta rešitev, poziva minister Marušič.


Soglasja. Odpoved soglasij so zamrznili zdravniki Psihiatrične bolnišnice Idrija. Na mariborskem UKC pa je soglasje znova dalo 16 zdravnikov.

Naj pristopijo k stavki, to bo bistveno lažje, ker bodo štiri skupine izločene iz bitke,” je zdravnike, ki so preklicali soglasja za čezmerno nadurno delo, pozval minister Dorijan Marušič. Med stavko morajo zdravniki skrbeti za otroke, nosečnice, obolele za rakom in starostnike, medtem ko bodo morali zaradi odpovedi soglasij za nadurno delo na operacije čakati celo onkološki bolniki.

Operacije odpovedane
Na Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana bodo prihodnji teden popolno odpovedali operacije na stomatologiji, na kliničnem oddelku za kirurške infekcije, za več kot 90 odstotkov bodo zmanjšali tudi operacije na ortopediji.

Ogroženi tudi nujni

Ko se pri bolniki, ki na operacijo lahko čakajo, pojavijo težave, preidejo v urgentno skupino. Ta skupina se bo na račun neopravljenih nenujnih operacij debelila, in to je spirala, ki je problematična,” opozarja predsednik združenja kirurgov Miran Rems.Ko se bo spirala zavrtela, ne bomo več sposobni zadovoljivo oskrbeti niti nujnih pacientov,” pravi Rems in poudarja, da v teh razmerah številni predstojniki že razmišljajo o odstopu. Združenje kirurgov od Fidesa in vlade zahteva, da do konca tedna sprejmeta dogovor.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.