Slovenija
31 ogledov

Marušič uradno na čelo zdravstva

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Dorjan Marušič je novi minister za zdravje. Zanj je glasovala velika večina navzočih poslancev.

Za Dorjana Marušiča, ki je nadomestil Boruta Miklavčiča, jih je od 60 poslancev glasovalo 57, trije so se vzdržali.

Podpora Marušiču sicer ni bila vprašljiva, saj so ga podprle vse stranke z redkimi pomisleki.

Premier  Borut Pahor je sicer v nastopu pred poslanci dejal, da je Marušič sprejel zahtevno nalogo, vendar pa ima izkušnje in strokovne reference, tako da bo lahko vajeti ministrstva za zdravje prevzel takoj.

Kandidatu so bili nato v razpravi še bolj naklonjeni v opoziciji kot v koaliciji, kjer posamezniki napovedujejo, da bodo njegovo delo budno spremljali. Številni poslanci so kot pomembno izpostavili Marušičevo izjavo o nujnosti redefiniranja košarice zdravstvenih pravic.

Miklavčič v pokoj
"Od jutri naprej nisem več breme proračuna, sem upokojenec, je potem, ko se je DZ seznanil z njegovim odstopom z mesta zdravstvenega ministra," dejal Borut Miklavčič.

"Ne bom pustil nobenega stroška, ne potrebujem nobene odpravnine, nisem izkoristil dopusta niti za lani niti za letos," je še povedal Miklavčič, ki pravi, da bo prvih 14 dni po odhodu s položaja preživel na oddihu.

"Svojemu nasledniku ne bom pusti nobenih rdečih številk, prejema zdravstveni sistem, ki je v dobri kondiciji," napoveduje Miklavčič svojemu nasledniku Dorjanu Marušiču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.