Slovenija
34 ogledov

Maša do nedelje pri fantu v Ribnici

Maša Šarlija Facebook
Petnajstletna Mašo Šarlija bo do nedelje ostala pri fantu, nato pa se mora vrniti domov. CSD: Sprejeli so tudi dogovore, ki so sprejemljivi za starše oziroma za vse vpletene.

S Centra za socialno delo (CSD) Kočevje so nam sporočili, da so danes vsem udeleženim omogočili razjasnitev njihovih stališč. Sprejeli so tudi dogovore, ki so sprejemljivi za starše oziroma za vse vpletene.

15-letna Maša bo tako do nedelje ostala v Ribnici pri svojemu 20-letnemu fantu, nato pa se mora vrniti domov v Celje. Njeni starši namreč želijo, da konča osnovno šolo. Maša je z dogovorom zadovoljna, ali pa se ga bo držala tudi Daliborjeva družina, pa bo jasno v nedeljo.

CSD:“ Najprej milejši ukrepi, nato najskrajnejši“

Na CSD so za zurnal24.si dejali še, da pri sumu ogroženosti otroka najprej uvedejo milejše ukrepe in poskušajo sodelovati z vsemi vpletenimi. V primeru, da se izkaže, da je otrok huje ogrožen, pa posežejo po bolj skrajnih ukrepih. Med drugim lahko otroka tudi izključijo iz zanj ogrožajočega okolja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.