Slovenija
51 ogledov

Maščevanje Proteusu?

Odkar je zahteval revizijo občinskega projekta gradnje optičnega omrežja, Ernest Žurnal24 main
Anonimka. Po odpovedi pogodbe za prenos sej še dopis na ministrstvo.

Ministrstvo za zdravje oziroma Uprava Republike Slovenije za varstvo pred sevanji je na podlagi anonimke Šolskemu centru Postojna (ŠCP) predlagala vključitev v merilno kampanjo.

Kdo bo snemal?

Občinske seje. Z Občine Postojna nam še niso odgovorili, kako bodo po odpovedi pogodbe Studiu Proteus v prihodnje zagotovili prenos sej občinskega sveta in ali bodo izvajalca izbrali z razpisom.

Kandidat naj bi bil po naših informacijah z županovo listo povezano podjetje.

S to naj bi ugotovili morebitno izpostavljenost dijakov in osebja ŠCP elektromagnetnim sevanjem, ki naj bi jih oddajal kabelski operater, podjetje Studio Proteus. Ta ima v ŠCP od leta 1998 v najemu svoje prostore.

Povod za odziv uprave je bil dopis staršev dijakov ŠCP, ki pa niso podpisani. Kot navajajo, so zaradi anten Studia Proteus na strehi ŠCP zaskrbljeni nad zdravjem otrok.

Ravnateljica ne ve ničesar
“Od sveta staršev ali sveta zavoda nismo na to temo nikoli dobili nobene pripombe, to ni bilo izpostavljeno tudi na nobeni seji,” nam je povedala Helena Posega Dolenc, ravnateljica ŠCP. V kampanjo se bodo sicer vključili.

Vprašanje je torej, ali so anonimko sploh napisali starši. Ernest Zakarija, direktor Studia Proteus, ne želi na glas spekulirati, a pravi: “Dejstvo pa je, da anonimka časovno sovpada z odpovedjo pogodbe o predvajanju sej občinskega sveta prek lokalne televizije, ki nam jo je poslala občina.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.