Slovenija
36 ogledov

Masleša razmišlja o civilni tožbi

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Vrhovni sodnik svetnik Branko Masleša je za šest let prevzel vodenje vrhovnega sodišča. "Oblak dvoma, ki je nastal nad mojo kandidaturo, bo hitro razpihnilo," je zatrdil.

"Prizadevali si bomo tudi za razvoj samozavesti pri sodnikih in krepitev njihove odgovornosti kot nosilcev sodne oblasti," je dejal Branko Masleša. V komunikaciji z drugima vejama oblasti pričakuje dostojen odnos, "ne pa tako ravnanje, kot smo ga zaznali pri nekaterih posameznikih, ki deluje tako, da ruši ugled in avtoriteto sodstva, kar pa zanesljivo ni dobro".

"Lahko rečem, da sem se znašel kot v nekakšni kafkovski zgodbi, ko mi nekateri ljudje iz samo njim znanih razlogov razlagajo dogodke, ki da so se mi zgodili, za katere pa ne vem. In mi razlagajo pravo na način, ki ga ne razumem," je pojasnil Masleša.

Razmišlja o civilni tožbi
Masleša še razmišlja, kako bo številne očitke, ki so se pojavili ob kandidaturi, na verodostojen način v celoti demantiral. Kot je dejal, razmišlja tudi o civilni tožbi, vendar se o tem še ni odločil, ker mora učinkovanje te sodbe pretehtati z vidika ugleda vrhovnega sodišča, ustavnega sodišča oziroma sodstva v celoti.

Jelenc Puklavčeva je ob predaji poslov dejala, da je Masleši predala vrhovno sodišče in sodstvo, ki sta po njeni oceni v dobri kondiciji in z dobrimi rezultati. "Potrebovalo pa bo še veliko nege vseh nas, veliko sonca in spretnega vrtnarja," je dejala začasna predsednica in Masleši zaželela vso srečo.

Novi predsednik vrhovnega sodišča se bo kljub temu, da so mu glavne naloge že znane, najprej podrobno seznanil z vsemi problemi. Pogovoril se bo z začasno predsednico in s sekretarjem vrhovnega sodišča Jankom Marinkom, potem pa se bo odločil, kako naprej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.