Slovenija > Mastercard
10032 ogledov

Vernica, zaljubljena v župnika, zdaj toži škofa

goran kuhar Svet na Kanalu A
Zgodba zaljubljene vernice, ki že tri leta zalezuje župnika, dobiva nove razsežnosti.

Peter Štrumpf | Avtor: SŠK SŠK
Lidija Klemenčič Turk, ki naj bi že tri leta zalezovala župnika Stolne cerkve Svetega Nikolaja Gorana Kuharja, namerava vložiti zasebno tožbo proti murskosoboškemu škofu Petru Štumpfu, poroča 24ur. Škof je vernico označil za neprištevno

Turk Klemenčičeva naj bi župniku pošiljala pisma in darila ter razglašala, da se bosta poročila. "Sedaj pa že poljubljam tvojo novo brado ... in tako naprej ... sem kakor samica, ki v jeseni čakam nate," je vsebino enega od pisem konec julija povzel župnik Kuhar, ki je o dogajanju obvestil tudi moža 60-letnice, vendar odziva ni bilo. 

goran kuhar s tem mu grozi Magazin Murskosoboškega župnika zalezuje starejša gospa

Pismom naj bi sledile grožnje, zato se je župnik odločil, da bo o tem obvestil še javnost, nato pa se umaknil na daljši dopust. “Po pogovoru z gospodom škofom smo sklenili, da je bolje, da se župnik zaradi dogajanja v zadnjih dneh in letih za nekaj časa umakne. To ne pomeni, da je prestavljen ali da je odšel iz župnije. Je na malo daljšem dopustu,” je za Žurnal24.si povedal kaplan Aljaž Baša. 

“Na začetku se ti zdi takšna situacija smešna, potem pa, ko vidiš, kaj se dogaja, postane zastrašujoča. Zadnje dni so se strani gospe pojavile grožnje. Bolno je, če imaš družino in moža, pa se lotiš nečesa takšnega. Župnika dobro poznam. Je trden, ampak enkrat te kaj takšnega dotolče, saj praktično nimaš miru. To vpliva na psiho. Vznemirjala je tudi druge, zato je bilo hudo za celo župnijo,” je še dejal Baša. 

goran kuhar nadlegovanje Magazin Murskosoboški župnik: Takšno odločitev je sprejel zaradi starejše zalezovalke

Baša je povedal tudi, da so gospo večkrat prijavili policiji. “Prepovedi približevanja nam niso mogli izdati, saj je cerkev javni prostor. Po cerkvenem pravu se lahko sicer komu prepove priti na obred, a tega župnik proti njej še ni sprožil.” Policija je faranki zaradi kršitve javnega reda in miru izdala plačilna naloga. Policisti zbirajo tudi obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja groženj.
 
Komentarjev 8
  • sviktend 21:18 04.september 2019.

    V delovnih urah zaslužim preko 7000 dolarjev na mesec. Slišal sem, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužim na spletu, zato sem se odločil, da pogledam. No, vse je bilo res in to mi je popolnoma spremenilo življenje. začel__➧➧➧➧ www.WebJob33.Com

  • dd 13:48 04.september 2019.

    Naj ga toži. Škofove besede so bile neprimerne, in neustrezne, glede na njegovo funkcijo.

  • puelasedulaest 12:41 04.september 2019.

    Vseeno tej ženski manjka nekaj kolesc v glavi ali pa se vrtijo v nepravo smer!!! In zdaj lahko toži vse na forumu, ki so si edini, da je zmešana.