Slovenija
28 ogledov

Mastnak ima čisto vest

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Obtožbe. Sindikalist, ki mu delavci očitajo nelegitimno izvolitev in visoko plačo, očitke zavrača.

"Samo Mastnak ni bil legitimno izvoljen v svet delavcev, izbrala si ga je Hilda Tovšak le za to, da ji zdaj prikimava, prejema pa štiri tisoč evrov plače za štiri ure dela," nam je namignil eden od delavcev Vegrada.

Prvi nadzornik odstopil
O današnjem odstopu predsednika nadzornega sveta Klemna Boštjančiča si preberite v članu Boštjančič: "moteči element".

Mi smo obtožbe najprej preverili pri sindikalistu Srečku Čatru, ki jih je zavrnil. "Za to sem slišal tudi sam in zato od Mastnaka zahteval, da mi pokaže plačilno listo in mi jo tudi je, zato vam lahko zagotovim, da to ni res," je za Žurnal24 zatrdil Čater in poudaril, da je Mastnak vendarle diplomirani varnostni inženir s sedmo stopnjo izobrazbe.

Kar se tiče legitimnosti izvolitve, pa Čater pojasnjuje: "Za predsednika sindikata ni nobenega dvoma, ker so bili na seji prisotni vsi predstavniki in je bil izvoljen z večino glasov. Kar se tiče izvolitve v svet delavcev pa je postopek tekel tako, da so po objavi liste kandidatov šli od delavca do delavca, ti pa so dali podpisali za tistega, ki so ga poznali ali mu zaupali. So bili pa tudi takšni, ki niso želeli voliti nobenega in to je svobodna volja vsakogar posebej. Mastnak je zbral največ glasov in tako bil izvoljen za člana sveta delavcev. Ta isti svet delavcev ga je zatem imenoval še v nadzorni svet," je pojasnil Čater.

Namige je zavrnil tudi Mastnak sam. "Za junij sem imel obračunanih, ne pa tudi izplačanih, 1.646 evrov neto plače, za maj pa sem doslej prejel zgolj 760 evrov," nam je brez zadržkov povedal Mastnak in dodal da ta natolcevanja nekateri širijo iz čiste hudobije. "Drži pa, da sem nekaj časa in to zaradi zdravstvenih razlogov delal samo štiri ure, na lastno željo pa spet delam osem ur," je očitke komentiral Mastnak. In pojasnil še, da so ga v delavski svet volili le zaposleni družbe Vegrad d. d., ne pa tudi v hčerinskih družbah. In tega marsikdo naj ne bi vedel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.