Slovenija
3 ogledov

Mateja je Mateja spravila na sodišče

Presenečenje: Lahovnik bo prvi minister, ki bo moral v naslednjih mesecih na sod Žurnal24 main
Razžalitev. Ministra Lahovnika kazensko preganja bivša šefica Palome.

Sojenje. Minister Matej Lahovnik se bo v četrtek opoldne moral zagovarjati na celjskem sodišču, ker naj bi še kot nekdanji poslanec razžalil bivšo predsednico uprave Palome Matejo Perger. Po naših informacijah ga Pergerjeva kazensko preganja kot nadomestna tožilka, ker je tožilstvo zavrglo njeno kazensko ovadbo domnevno žaljivih in neresničnih Lahovnikovih navedb v medijih januarja 2008, da je Pergerjeva po razrešitvi konec julija 2007 prejela odpravnino.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Namerno škodil ugledu
Mateja Perger nam na vprašanje, zakaj preganja ministra Lahovnika, ni odgovorila. Sredi februarja 2008, ko je javnost obvestila o vložitvi tožbe, je pojasnila, da "gre v primeru navajanja neresnic Mateja Lahovnika v javnem nastopu v oddaji Trenja za namerno, grobo, zavajajočo in škodljivo obliko diskreditacije mene kot osebe in kot menedžerke. Lahovnik je navedel vrsto neresnic, pri katerih gre za preprosta in preverljiva dejstva, ki jih lahko kadarkoli dokažem."

Zagovor še pripravlja
Minister Lahovnik včeraj ni želel razkriti, kaj bo v četrtek sodnici povedal v svoj zagovor.

Naši neuradni viri iz ekonomskih krogov pa opozarjajo, da "Pergerjeva civilnokazensko toži nekdanjega poslanca, ki naj bi jo žaljivo obtožil prejetja odpravnine, saj naj je sploh nikoli ne bi zahtevala. Istočasno pa je tožila Palomo zaradi razrešitve z mesta članice uprave družbe in na mariborskem sodišču decembra lani dobila tožbo. Sodišče ji je prisodilo tudi 60 tisoč evrov odškodnine, kolikor sicer znaša odpravnina, do katere je bila s sklepom uprave upravičena."

Neuradno smo še prejeli namig, da naj bi "celo nekdanji finančni minister Andrej Bajuk v oddaji Trenja rekel, da je Pergerjeva vrnila odpravino".

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.