Slovenija
24 ogledov

Matematika je za Jankovića

Ne Virant, pač pa o Jankoviću odločata Erjavec in Battelli

Borut Hočevar. | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Poglejmo mandatarsko matematiko pred nocojšnjim Virantovim odločanjem. Na koga lahko računa Janković?

- 38 glasov PS in SD,

- 6 glasov DeSUS-a, vprašljiv je nemara le Erjavec, torej zelo verjetnih pet plus en dvomljiv glas,

- 2 glasova manjšincev, natančneje: en glas je precej verjeten, drugi pa vprašljiv – Roberto Battelli bi se utegnil nagniti na Janševo stran.

O Jankovićevi izvolitvi tokrat odločata Erjavec in Battelli in ne Virant. Če bosta oba za Jankovića, je vseeno, kaj bodo zvečer sklenili Virantovi.

Poleg tega lahko Jankovića na tajnem glasovanju podpre kdo iz Virantove liste. Kaj bi to pomenilo za Virantovo listo? Morda njen razpad? Vprašanje je za sestavo vladne koalicije nemara še bolj pomembno kot odločitev vrha Virantove stranke.

Drugo vprašanje – bi Janković prevzel tako šibko vlado? Na prvi pogled bi bilo nespametno, vendar vsaj dva razloga govorita v prid takšni odločitvi. Prvič, Janković se nemara (še) ne zaveda, kako zapleteno bi bilo voditi šibko vlado. In drugič, Žerjav je napovedal podporo Jankoviću pri ključnih projektih, kar najbrž pomeni, da bi lahko izpeljala reforme tudi šibka vlada.

Komentarjev 14
  • Marjan Valič 20:09 09.januar 2012.

    Janša je bil mandatar in vemo kaj je napravil zato bi moral biti mandatar Zoran Jankovič Janša in Baučar sta toliko slovenije podarila hrvatom žau tako je

  • marinic.nada 15:56 09.januar 2012.

    Če nekomu rečeš, da je prišel v trenirk,i je sovražni govor, če pa rečeš , da je golazen je pa.... LEPOREČJE!! Sram vas bodi!!!!!

  • marinic.nada 15:51 09.januar 2012.

    Kdo kriminalec Jankovič , tega mislte?