Slovenija
167103 ogledov

Mati umrle 20-letne Katje prosi za pomoč: Poznate to osebo?

Covid-19 Epa
Po tragični smrti dvajsetletne Katje, ki je umrla zaradi zapletov po cepljenju, je sedaj njena mami izrazila posebno željo.

29. septembra 2021 je za posledicami cepljenja umrla 20-letna Katja Jagodic. Sedaj se je javno oglasila njena mami Tatjana, ki je delila Katjino zgodbo, svoje občutke in čustveno naslovila posebno željo v oddaji z Lili Sorum.

''Moja punčka Katja je bila veselo, živahno in razigrano dekle. Bila je polna upanja, ciljev in želja,'' je uvodoma dejala Tatjana. Empatična dvajsetletnica je bila prostovoljna gasilka, nadvse rada pa je poslušala harmoniko. Peka slaščic, še posebej tort, je bila njena velika strast, ki jo je želela poglobiti s študijem v tujini. Z letošnjim letom si je želela obnoviti del hiše in si s fantom ustvariti družino, je izdala Tatjana.  

Katja se je lani septembra odločila za cepljenje proti covidu-19 s cepivom Johnson&Johnson (Janssen). ''Deseti dan jo je začela boleti glava. Rekla je, da je to drugačen glavobol kot sicer. Bolečina je postala neznosna, poklicali smo pomoč. Odpeljana je bila na ljubljansko nevrološko kliniko, kjer so za njo maksimalno dobro poskrbeli. Žal je bilo cepivo premočno za njeno telo. Hkrati je imela strdke in krvavitve,'' je povedala Katjina mami.

Kljub pomoči so bile posledice prejetega cepiva premočne za Katjino telo in prišlo je do možganske smrti.

Katja je bila popolnoma zdrava

Petčlanska komisija je konec novembra soglasno ugotovila, da je bila smrt Katje posledica cepljenja s cepivom Janssen. Še pred tem so se v javnosti pojavile številne govorice in domnevanja, ki jih je Katjina družina označuje kot posledico strahu.

''Razumem, da ljudje v strahu začnemo obsojati in se pojavijo dvomi. Tudi za Katjo se je govorilo, da je bila bolna na ledvicah, da je bila narkomanka, da se je šla enajstkrat cepit… Ampak jaz vem, da je to njihov strah,'' je bila odločna Katjina mami. Dodala je, da želi sporočiti, da v ozadju tragičnega dogodka ni bilo drugih razlogov in da je bilo tudi strokovno potrjeno, da je umrla za posledicami cepljenja.

Katjino srce bije naprej

Katjini organi so bili po njeni smrti darovani. ''Ko smo prišli v sejno sobo z zdravnikom in je povedal, da Katji ni več pomoči, sem zaslišala glas: Daruj moje organe. Težko je razsojati v tem trenutku, saj gledaš aparate in svojega otroka. Občutila sem hvaležnost, da sem ji lahko omogočila zadnjo željo,'' je izdala Tatjana.

Darovali so njene roženice, njene ledvice je prejel pacient v Zagrebu, njeno kožo so prejeli ljudje, ki so bili udeleženi v balonarski nesreči, prav tako pa je Katjino srce ostalo v Sloveniji. ''Srce bije in še vedno čutim, da bije,'' je prepričana Tatjana.

''Želim si spoznati osebo, ki ima Katjino srce. Če ste 30. ali 31. septembra dobil_a srce, je to srce Katjino. Moja velika želja je, da Vas objamem, da zopet občutim bitje srca moje Katje, ki je zrastel v meni,'' je svojo željo razkrila Katjina mami, ki poziva prejemnika srca, da jo kontaktira na elektronskem naslovu onkrajtancice@gmail.com.

''Želela bi si, da ljudje slišijo njeno sporočilo, da poiščemo svoje vrednote, pogledamo vase in bodimo srčni in dobri do sebe,'' je še dodala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • bebo2 19:29 05.april 2022.

    Ali se sploh zaveda kaj je s tem naredila? Splošno znano je da antivaxerji zavračajo že samo kri cepljenih, kaj šele organe. S tem bi jim lahko povzročila grozne psihične muke.

  • borut08 15:46 05.april 2022.

    Iskreno sožalje staršema,hkrati pa hvala vsem darovalcev organov za tako humano in plemenito dejanje.

  • Ender3 15:16 05.april 2022.

    Jasno je, da je bila Katja žrtev nestrokovnosti in malomarnosti odločevalcev stroke. Za to bi morali osebno in poimensko odgovarjati. Po molku in premoru so si pilatsko umili roke in pometli pod preprogo. To je nedopustno in žalostno, a spoštujem ...prikaži več odločitev staršev. Katja naj bo večni spomin in opomin. R.I.P.