Slovenija
27 ogledov

Matoz na dveh bregovih

Številni Divačani se sprašujejo, v čigavem interesu deluje Matoz. (Foto: Barbara Žurnal24 main
Konflikt. Zastopa Premik invest in občino.

Prejšnji teden smo opozorili na sporno dvojno vlogo odvetnika Francija Matoza, ki je tudi občinski svetnik Občine Divača, pri (neuspešni) nameri nepremičninskega podjetja Premik invest v lasti Marjana Mikuža in žene Srečka Prijatelja. Omenjeno podjetje želi namreč v Divači zgraditi poslovno-stanovanjski objekt Sončna hiša. Matoz je poskušal s predlogom sporne obvezne razlage po eni strani omogočiti gradnjo večetažnega objekta (po odloku so dovoljeni le enoetažni objekti z mansardo), po drugi strani pa zdaj zastopa občino v odškodninski tožbi Premik investa, ki mu naložba ni uspela. Ustavno sodišče je marca lani namreč razveljavilo obvezno razlago, ministrstvo za okolje pa čez nekaj dni še gradbeno dovoljenje, ki ga je Premik invest pridobil v vmesnem času.

Trojna vloga
Naši viri so nas obvestili, da je Matozova vloga pravzaprav trojna, saj hkrati zastopa tudi Premik invest v tožbi zoper ministrstvo za okolje.
Matoz skratka v prvem primeru trdi, da je tožba Premik investa neupravičena, ker gradbeno dovoljenje zaradi pritožb krajanov ni bilo nikoli pravnomočno, v drugi tožbi pa poskuša doseči odpravo odločbe, s katero je ministrstvo to isto gradbeno dovoljenje razveljavilo.

Matoz: Konflikta ni
Matoz, ki se na naše klice ni odzval, nam je prek SMS-sporočila odgovoril, da v zastopanjih ni nikakršnega konflikta interesov.  Zakaj, ni razložil.
Na upravnem sodišču, kjer teče postopek, pa smo izvedeli, da zadeva še ni končana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.