Slovenija
40 ogledov

Matoz udaril nazaj

Napad je najboljša obramba, je že znana metoda Francija Matoza, komentira Barbar Žurnal24 main
Franci Matoz je proti Barbari Verdenik, nekdanji direktorici Primorskih novic, zaradi kršitve temeljnih pravic delavcev vložil tožbo.

"Barbara Verdnik je imela sklenjene pogodbe s kar 17 novinarji, ni pa jih zaposlila, ker je bilo to zaradi neplačevanja prispevkov za Primorske novice ceneje. Tako je kršila temeljne pravice delavcev in utajila davke," trdi odvetnik Franci Matoz. Proti Verdnikovi je zato v torek vložil ovadbo. "Ali je v njej kaj soli, bo ugotavljalo tožilstvo in pristojni organi. Dejstvo je, da dva svobodna novinarja zaradi odpovedi pogodb tožita sedanjo direktorico in ne mene. Vsi mediji s svobodnimi novinarji sklepajo različne pogodbe in tako sem jih tudi jaz,"  komentira Verdnikova.
Spomnimo, v torek so v javnost prišle ugotovitve kriminalistov o neupravičenem sledenju in zlorabi osebnih podatkov treh ljudi, med njimi tudi Verdnikove. Kriminalisti so preiskavo, v katero je vpleten tudi Matoz, začeli tudi na njeno pobudo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.