Slovenija
53 ogledov

Matozu 780 tisočakov

Boris Popovič in Franci Matoz. Barbara Milavec
Supervizor. Koprska občina največ denarja nameni gradbenim podjetjem.

Med desetimi največjimi prejemniki sredstev Mestne občine Koper (MOK), ki jo vodi Boris Popovič, je poleg javnih podjetij šest gradbincev, razkriva spletna aplikacija Komisije za preprečevanje korupcije Supervizor.

Ta podjetja so od leta 2003 prejela skupno 117 milijonov evrov, celotni odhodki gradbincem pa so še veliko višji. Prvi trije gradbinci na plačilni listi MOK so Primorje (34,6 milijona evrov), Grafist (29 milijonov) in SCT (20,8 milijona). Za primerjavo: Mestna občina Ljubljana je med gradbenimi podjetji največ namenila SCT (38 milijonov evrov), ki je tako na šestem mestu med vsemi prejemniki.

Čistilnici skoraj kot Matozu

Med odhodki koprske občine kot zanimivost izstopa podjetje Kemoteks, dejavnost pralnic in čistilnic. To je marca 2007 od občine prejelo dobrih 685 tisoč evrov. David Presl iz občinske službe za odnose z javnostmi je zagotovil, da si na davkoplačevalski račun niso čistili oblek, ampak je šlo za nakup nepremičnine (po še ne preverjenih podatkih gre za stavbo vrtca na Vojkovem nabrežju).

Izbrskali smo tudi, koliko občino stane odvetnik Franci Matoz: skupaj s stroški njegove pisarne je v zadnjih sedmih letih iz tega naslova prejel slabih 780 tisoč evrov. Matoz sicer zastopa župana tudi zasebno.

Nekaj padlo tudi Jeretiču

Pogledali smo tudi, koliko je iz koprske občinske blagajne kapnilo Sebastjanu Jeretiču (oziroma njegovi agenciji Nevro PR), ki je sodeloval pri županovi volilni kampanji. Med njegovimi najboljšimi strankami v javnem sektorju je MOK na drugem mestu, takoj za ministrstvom za finance. Od obeh je Nevro PR prejel podoben znesek, okoli 19.200 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.