Slovenija
17 ogledov

Mature ne bodo ovirali

"Letos ni v zraku nobenega indica, da bi člani maturitetnih komisij stavkali," p Žurnal24 main
Komisije. Drugo leto se jim izteče mandat.

"V resnici je aneks k pogodbi podpisalo kar 90 odstotkov članov maturitetnih komisij (MK). Z njim se zavezujejo, da ne bodo ovirali dela na maturi." Tako se je po objavi članka Tudi letos prekinitev mature? odzval Darko Zupanc, direktor Državnega izpitnega centra (Ric).

Po njegovih besedah so nekateri člani izrecno zapisali, da ne razmišljajo o neizvajanju nalog. "Aneks je podpisala tudi večina članov komisije za slovenščino, ki je junija lani prekinila svoje 
delo," je dodal Zupanc.

Končali kot honorarci
Zadrega okrog delovnopravnega statusa članov MK je nastala predvsem zaradi sprememb, ki so približno polovico članov doletele sredi mandata, sprožili pa so jih na ministrstvu za šolstvo, je pojasnil Zupanc.

"Razumljivo je, da vsakdo želi delo končati pod pogoji, ki jih je sprejel na začetku," je 
pristavil direktor Rica.

Mandat se jim izteka
Predmetnim komisijam v sedanji sestavi se mandat izteče drugo leto. "Polovico članov zaradi kontinuitete dela sicer vsakič poskušamo zadržati, upam pa, da v prihodnje ne bo zapletov, saj bo honorarna oblika dela od samega začetka za vse enaka," je rekel Zupanc.

Pri trendu krčenja števila zaposlenih v javni upravi ni pričakovati, da bi se zanje sistematizirala delovna mesta, je še pristavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.