Slovenija
124 ogledov

Maturitetni zaplet na Gimnaziji Vič

Poskusna matura v Ljubljani IFP
V soboto pri opravljanju mature na Gimnaziji Vič prišlo do zaplet s predvajanjem posnetka. Državni izpitni center: izpit je bil izveden korektno.

Do težav je prišlo pri slušnem razumevanju angleščine. Na šoli zaplet pripisujejo nesrečnemu spletu okoliščin, zgodil pa se je po tem, ko so posnetek za predmaturitetni poskus kopirali na trdi disk računalnika in pripravili bližnjico do namizja, podobno bližnjico, tokrat do CD predvajalnika, pa so za hitrejše rokovanje pripravili tudi za preverjanje na sami maturi. V nekaterih učilnicah so nadzorni učitelji zagnali CD preko bližnjice do posnetka za poskusno maturo, zamenjavo pa so ugotovili dijaki, ko se je že začelo predvajati besedilo, ki so ga poznali že iz predmaturitetnega poskusa, je potek dogodkov za STA opisala ravnateljica Gimnazije Vič Alenka Krapež.

"Ko nas je nadzorni učitelj iz ene od učilnic na to opozoril, smo bili prepričanji, da imamo napačen CD, zato smo v razrede dali nadomestne. V eni od petih učilnic pa je nadzorni učitelj takoj ugotovil vzrok, kar smo sporočili ostalim," se spominja Krapeževa. V treh učilnicah so tako začeli s sedemminutno zakasnitvijo, v eni pa z desetminutno. Čas pisanja so posledično v skladu z navodili državnega izpitnega centra podaljšali v odmor, o napaki pa so še istega dne po elektronski pošti in z dopisom obvestili tudi izpitni center.

Nihče se ni pritožil

Dijakom so zaplet pojasnili, ti so ga sprejeli z razumevanjem in niso imeli pritožb ali vprašanj. V Državnem izpitnem centru ugotavljajo, da je šola po do sedaj znanih informacijah po začetnem zapletu izpit iz slušnega razumevanja za kandidate izvedla korektno. Sicer pa bo zaplet, kot vedno v podobnih primerih, obravnavala tudi Državna komisija za splošno maturo, so dodali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.