Slovenija
65 ogledov

Mavko se je odpovedal plačilu

mitja mavko Mediaspeed.net
Vlada je s 17. januarjem za neizvršnega direktorja upravnega odbora Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) imenovala Mitja Mavka, državnega sekretarja na ministrstvu za finance.

V upravnem odboru DUTB bodo štirje neizvršni direktorji. Mavka je na to mesto predlagalo ministrstvo za finance, ki ima pristojnost, da v odbor predlaga tri kandidate za neizvršnega direktorja, so sporočili iz vladnega kabineta za komuniciranje.

Vlada je odločila, da Mavku za opravljanje funkcije neizvršnega direktorja DUTB v skladu s politiko prejemkov DUTB za opravljanje funkcije neizvršnega direktorja pripada mesečno plačilo v višini 2000 evrov bruto, na podlagi posebnih izkušenj in veščin pa mu pripadajo mesečna doplačila za mednarodne izkušnje z delom v finančnih institucijah, in sicer v višini 4000 evrov bruto, so navedli.

Vendar pa so ob tem pojasnili, da se je vlada seznanila tudi s tem, da se Mavko za obdobje opravljanja funkcije državnega sekretarja na ministrstvu za finance zgoraj navedenim prejemkom, do katerih je upravičen, odpoveduje.

Mavko je leta 2001 diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, leta 2006 je tam magistriral. Od leta 2001 do 2008 je bil zaposlen v kabinetu ministra za finance, kjer je usklajeval mednarodne obveznosti s poudarkom na zadevah EU. Odgovoren je bil za makroekonomske zadeve, vstop v ERM 2 in prevzem evra. Od leta 2008 do 2009 je v sektorju za mednarodne finančne odnose ministrstva za finance koordiniral EU zadeve ter ekonomsko politiko EU s poudarkom na pripravi vsakoletnega programa stabilnosti Slovenije. Julija 2009 je postal vodja tega sektorja. Je namestnik guvernerja za Slovenijo v skupini Svetovne banke, Evropske banke za obnovo in razvoj ter Medameriške razvojne banke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.