Slovenija
17 ogledov

Mazej Kukovič: Pediatrična klinika 15. avgusta

Mazej Kukovičeva na ogledu gradbišča. Žurnal24 main
Po zagotovilih ministrice za zdravje Zofije Mazej Kukovič bo gradnja pediatrične klinike končana 15. avgusta, prav tako pa bo ta dan možno prvo diagnosticiranje na nevrološki kliniki.

Pri gradnji pediatrične klinike je narejen ogromen premik, vendar je dela še zelo veliko, je na novinarski konferenci opozorila ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič. Po njenih zagotovilih bo gradnja končana 15. avgusta, prav tako pa bo ta dan možno prvo diagnosticiranje na Nevrološki kliniki.

Roka ne bo lahko doseči, a vanj verjame
Podjetji SCT in IMP morata gradnjo pediatrične klinike končati 15. avgusta, potem pa bo treba še nekaj časa preizkušati funkcionalnost prostorov, je pojasnila Mazej Kukovičeva. Izbrani ponudniki bodo opremo dostavljali do septembra. Po njenih besedah zastavljenega roka ne bo lahko doseči, kljub temu pa verjame vanj ob 110-odstotni angažiranosti vseh izvajalcev.

 
 

Komisija ministrstva za zdravje je obe ponudbi, ki sta bili oddani, ocenila kot nepopolni, oba ponudnika pa je pozvala, naj ponudbo dopolnita in da se med pogajanji zadeve zaključijo.

Zofija Mazej Kukovič

 
Gradbena in inštalacijska dela pri gradnji nevrološke klinike so po besedah Mazej Kukovičeve skoraj skladna z obljubami, opozorila pa je, da ne razume, zakaj Siemens zamuja s CT. Pri opremi te klinike po njenih navedbah ostaja odprt sklop medicinske opreme, ki je v postopku revizije.

Obe ponudbi ocenjeni kot nepopolni
"Komisija ministrstva za zdravje je obe ponudbi, ki sta bili oddani, ocenila kot nepopolni, oba ponudnika pa je pozvala, naj ponudbo dopolnita in da se med pogajanji zadeve zaključijo," je pojasnila ministrica. Dodala je, da je očitno Unicredit mislil drugače in zato dal ponudbo na državno revizijsko komisijo.

"V 14 dneh bomo imeli odgovor revizijske komisije," je zagotovila Mazej Kukovičeva, zato zaradi tega ne pričakuje dodatnih zamud. Po njenem mnenju je možno, da "si kdo želi, da se zadeva čim dlje ne bi dobavila, zato ker gre pravzaprav za malenkosti".
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.