Slovenija
1426 ogledov

Mazej Kukovičeva zaposlila prijateljico Janševega sina

Nekdanja ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič opozarja na okrnjene načrte Žurnal24 main
Zofija Mazej Kukovič je vrnila uslugo premierju Janezu Janši, ki je v svoj kabinet vzel njeno hčerko Ino. Zaposlila je prijateljico njegovega sina Majo Mikanec.

Tako kot je ob zaposlitvi Ine Kukovič trdil premier Janez Janša, tudi evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič zaposlitev Maje Mikanec upravičuje s primerno izobrazbo in delovnimi izkušnjami, ki jih je nabirala na ministrstvu za zdravje, piše Mladina.

Mikančeva naj bi evropski poslanki pomagala pri temah, kot so antimikrobna odpornost, transparentnost cen zdravil in direktiva o bakterijah. Čeprav so za takšne položaje ponavadi zahtevane dolgoletne izkušnje, jih Mikančeva nima, saj je na ministrstvu za zdravje opravljala pripravništvo, nato pa zgolj pet mesecev nadomeščala odsotno sodelavko.

Kot začetnica na nižjem rangu uradnice je opravljala lažja dela v sektorju za preventivo in razvoj javnega zdravstva, odločitev pa sama ni smela sprejemati, poroča Mladina. Iz tega je razvidno, da je službo dobila zgolj zaradi zvez.

Mladina ob tem ugotavlja, da se nepotizem v Sloveniji, ki smo mu v zadnjih 20 letih priča predvsem na lokalni ravni, pri občinah in razdeljevanju javnih sredstev, še nikoli ni tako odkrito razmahnil na vrh politike.

Komentarjev 6
  • linka 07:34 31.julij 2012.

    res neverjetno ! .kaj vse jim pade na um ..pokvarjenci

  • Tinček 16:48 28.julij 2012.

    Več kot 20 let se že Janša in familija paseta na državnem proračunu in nam kradeta denar, ugled, provizije pa tako ali tako vedno priletijo v njihove žepe. Sicer je pa. kot vsi ostali, tudi Kukovička morala plačati svojo mastno ...prikaži večo plačano lenuharsko službo. Jasno, direktno Janši v žep. Tako ali tako denar ne gre iz njene plače. Skratka - perverzno do konca.

  • dd 18:43 27.julij 2012.

    Nič čudnega, da vse propada in gre k hudiču, če pa so sami nesposobneži na vodilnih položajih.