Slovenija
89 ogledov

Mazut ustavil novo pošto

Gradbišče nove jeseniške pošte bo zaradi odkritja jaška, polnega mazuta, do nada Žurnal24 main
Gradbišče. Pri izkopu za temelje nove pošte naleteli na jašek, zalit z mazutom.

Gradbišče nove pošte sameva, dela so do nadaljnjega ustavljena. Pri izkopu za temelje so delavci naleteli na ostanke objekta nekdanje železarne in jašek, zalit z mazutom, smo izvedeli na Pošti Slovenije. “Količine mazuta še ne moremo oceniti. Treba bo izvesti dodatna sondiranja na robu parcele, da bi lahko ugotovili potek jaška,” pojasnjuje Jasmina Roškar iz službe za odnose z javnostjo pri Pošti Slovenije. Rešitev je sanacija zemljišča in odstranitev mazuta skupaj z onesnaženo zemljino. Ponudbe za sanacijo še zbirajo, zato ne vedo, koliko dodatnih stroškov bo povzročila.

Kaj je mazut?
Olje. Mazut je težko kurilno olje, ostanek iz predelovalnega procesa surove nafte, ki se uporablja kot gorivo v termoelektrarnah in industriji, za pogon ladij ter kot pogonski energent v težji predelovalni industriji.

Na Pošti Slovenije so bili seznanjeni s tem, da je bil na tej lokaciji objekt Železarne Jesenice, ta pa naj bi zemljišča sanirala, kar je bilo tudi navedeno v pogodbi o nakupu. Geomehanske raziskave niso pokazale nobenih posebnosti, zemljišče pa je kot sanirano obravnavala tudi občina.

Distribucijski center
O nadaljevanju gradnje distribucijskega središča in pošte še niso hoteli govoriti, saj je vse odvisno od sanacije. Gradnja nove pošte, za katero so zemljišče kupili leta 2008, investicija pa je vredna okoli 1,5 milijona evrov, bi morala biti po prvotnih predvidevanjih končana novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.