Slovenija
37 ogledov

"Me je res pičila injekcija?"

Injekcija bo imela mikroiglice, ki jih ob stiku s kožo ne boste čutili. Žurnal24 main
Ameriški znanstveniki so končno razvili injekcijo, ki ne bodo več strah in trepet številnih bolnikov po svetu. Injekcija ima namreč tako majhne iglice, da jih sploh ne boste več čutili.

Sodobna injekcija v obliki obliža se bo tako uporabljala predvsem pri cepljenjih. Ker pa bo njena uporaba zelo preprosta, vam bodo lahko cepivo poslali kar na dom in se boste lahko cepili sami.

Kot piše v zadnji reviji Nature Medicine, so študije na miših pokazale, da lahko mikroiglice, ki so sestavni del sodobne injekcije, v telo lahko dovolj učinkovito vbrizgajo cepivo.

"V tej študiji smo dokazali, da bi lahko s takšnimi iglami cepili proti virusu sezonske gripe," je dejal ameriški znanstvenik Mark Prausnitz. Sodobne injekcije pa bodo zelo dobrodošle predvsem v državah v razvoju, saj za cepljenje ne bo treba več izobraževati in usposabljati osebja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.