Slovenija
309 ogledov

Med črnogaditelji tudi Črnačeva soproga

Zvonko Černač (Foto: Veronika Rupnik) Veronika Rupnik
Gradnjo so pričeli na podlagi lokacijske informacije leta 2003, inšpektor je že zahteval rušenje, 2011 je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje.

Med črnograditelji je (bila) tudi soproga nekdanjega ministra za infrastrukturo in prostor ter podpredsednika stranke SDS Zvoneta Černača Dunja Bele Černač, danes poročajo Primorske novice. Kot pojasnjujejo, je leta 2003 tik pod vasjo Veliko Ubeljsko objekt zgradila brez ustreznih dovoljenj. Bele Černačeva zanika, da je lastnica črne gradnje.

Kot navajajo Primorske novice, je sporen objekt s površino 93,7 kvadratnega metra. Nahaja se na sedmih hektarjih kmetijskih in gozdnih površin, ki so uradno v lasti Bele Černačeve, sicer vodje oddelka za notranje zadeve na postojnski upravni enoti.

Gradbeno dovoljenje izdano 2011 ...

Bele Černačeva je zanikala, da bi bila lastnica črne gradnje. "Za kmetijsko-gospodarski objekt je bilo junija leta 2011 izdano gradbeno dovoljenje, v skladu s tem bom objekt uredila v letošnjem letu," je povedala.

... gradili že 2003

Ob tem pa je priznala, da se je gradnja pričela na podlagi lokacijske informacije za postavitev enostavnega objekta leta 2003. A ta dokument tedaj ni imel značaja dovoljenja za gradnjo, ampak je predstavljal zgolj navodila, pod kakšnimi pogoji glede velikosti, lege in soglasij je enostaven objekt dovoljeno postaviti, piše časnik.

Inšpektor zahteval odstranitev

To je ugotovil tudi gradbeni inšpektor, ki je maja 2007 z odločbo ustavil rastočo črno gradnjo in zahteval odstranitev. "Ker inšpekcijska zavezanka v roku ni odstranila objekta, je gradbeni inšpektor marca 2011 izdal sklep o dovolitvi izvršbe," so pojasnili na inšpektoratu.

Bele Černačeva je nato na postojnski upravni enoti z vlogo zaprosila za legalizacijo gradnje in dozidavo še 95,7 kvadratnega metra površin ob obstoječi kmetijsko gospodarski stavbi. Potrebna dovoljenja je dobila. S tem je bil uvedeni inšpekcijski postopek ustavljen, so povedali na inšpektoratu.

SDS: Černačevi niso lastniki nobene črne gradnje

Černač, sicer kot minister odgovoren za sporno uredbo o umeščanju nezahtevnih in enostavnih objektov v prostor, medtem za izjave po pisanju časnika ni bil dosegljiv, so pa iz SDS sporočili, da ne on ne člani njegove družine niso lastniki nobene črne gradnje.

Komentarjev 32
  • tangua 08:20 31.marec 2013.

    Kaj, ljubico je imel ? Ta je tudi malo v stran, ki je temu podlasičarju nastavila.

  • Anže Zadravec 22:02 30.marec 2013.

    kakor vem se pravilno napiše: Med črnograditelji tudi Černačeva soproga ;)

  • 1111 19:40 30.marec 2013.

    sakramenski drek...rampo na Črnem Kalu, pa da vidiš, kdo ti bo zobke pral...pa mamo dal spančkat!