Slovenija
18 ogledov

Med igračami kar 10 ton cigaret

1/7
Žurnal24 main
Cariniki so v zabojniku med igračami našli skoraj deset ton neprijavljenih cigaret. Pošiljka je bila namenjena na Nizozemsko in Češko. Skupna vrednost zasega je vredna preko milijon evrov.
Fotografije zasega si oglejte TUKAJ.

Ladja, ki je v Luko Koper priplula 18. avgusta iz italijanskega pristanišča Gioia Tauro, je razložila 358 zabojnikov. Cariniki so pri ogledu že na podlagi vnaprejšnje analize tveganja izločili osem zabojnikov in jih pregledali z mobilnim rentgenom. Pri ogledu posnetkov blaga so na enem opazili nepravilnosti, ki so nakazovale na možnost tihotapljenja cigaret.

Carina je najdene cigarete zasegla, v nadaljevanju postopka pa bo tudi preverila, ali morda ne gre za ponaredke, so v sporočilu za javnost zapisali na generalnem carinskem uradu.

Moldavci tihotapili s kombijem
Cariniki mobilne enote Murska Sobota pa so v petek v Murski Soboti ustavili moldavski kombi. Pri ogledu vozila so opazili, da je dno po celotni dolžini odebeljeno, in posumili, da je prirejeno za tihotapljenje. Ob preiskavi vozila so pod navideznim podom iz pločevine našli 45.600 cigaret različnih znamk. Carina je cigarete zasegla, zoper voznika in sovoznika pa uvedla postopek o prekršku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.