Slovenija
470 ogledov

Med najbolj prodornimi tudi Občina Medvode

Medvode, stolp upanja, Jakob Aljaž M. Ha. Ob občinskem prazniku 6. julija, ki ga v Medvodah praznujejo na rojstni dan Jakoba Aljaža, so leta 2021 odkrili Stolp upanja. Nastal je po zasnovi Mihaela Jenka in Matjaža Poredoša, stoji pa ob knjižnici blizu sotočja Save in Sore.
Nagrado Zlati kamen za razvojno najbolj prodorno občino je danes v Ljubljani prejela Občina Ajdovščina, v kategoriji majhnih občin pa Solčava. Regijske zmagovalke in prejemnice priznanj za razvojno najbolj prodorne občine so Občina Ajdovščina v Zahodni Sloveniji, Občina Medvode v Osrednji in Jugovzhodni Sloveniji z Notranjsko, Občina Solčava v regiji Od Koroške do Posavja ter Občina Dobrovnik v Vzhodni Sloveniji.

V letošnjem izboru Zlati kamen, katerega organizatorja sta podjetji Planet GV in SBR, so ocenjevali razvoj občin med letoma 2018 in 2022. Poleg splošnega razvoja so posebej skrbno spremljali trajnostno usmerjenost občine in vključevanje prebivalcev v odločanje. Pri oceni razvoja so podobno kot leta 2018 ocenjevali tudi raven, do katere so župani in občinski sveti v času mandata izpolnjevali svoje obljube.

Z Občine Medvode so danes sporočili, da je župan Nejc Smole priznanje »posvetil sodelavcem, ki niso tako izpostavljeni, a vsekakor zaslužni za razvoj naše skupnosti.«

Glavni razvojni projekti, ki jih je za Medvode izpostavila komisija so: projekt Čisto zate (največji okoljski kohezijski projekt v državi), gradnja mestnega jedra s tržnico Medvode in aktualni projekt gradnje kolesarske poti Medvode – Pirniče – Vikrče.

Posebej so se ob zaključevanju mandata posvetili analizi uresničevanja predvolilnih zavez in kot so zapisali na Zlatem kamnu: »Medvoški župan je med najmlajšimi in je bil leta 2018 izvoljen drugič. Njegov program je v celoti dostopen in je dokaj ambiciozen. Glavne obljube so izpolnjene, zlasti uspešni sta prenova in oživitev jedra kraja.«

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.