Slovenija
23 ogledov

Med ovadenimi ni Dimičeve

Simona Dimic Anže Petkovšek
Konec junija so v primeru afere Simone Dimic podali še ovadbi zoper dva osumljenca, vendar med njimi ni ne Simone Dimic ne njenega partnerja Romana Horvata.

Kot piše današnje Delo, je policija poleg dveh kazenskih ovadb zoper tri osebe, ki so jih na okrožno državno tožilstvo podali že januarja, junija vložila nove ovadbe zaradi suma zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Spomnimo: afera je odjeknila pred dvema letoma, ko so mediji razkrili, da je šefinja kabineta nekdanjega premierja Boruta Pahorja za obnovo luksuzne hiše v Ljubljani pri NLB dobila 350 tisoč evrov posojila s šestmesečnim euriborjem in z izjemno nizkim, le 1,6-odstotnim pribitkom. Hišo pa so obnavljali Vegradovi delavci in to z materialom, ki bi ga moral gradbinec uporabiti drugje.

hi%C5%A1a Simona Dimic | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Zaradi ekstremno ugodnega posojila je po pisanju Dela ovaden takratni predsednik uprave NLB Draško Veselinović in še dva zaposlena. Nova ovadba naj bi doletela tudi nekdanjo vodjo Vegrada Hildo Tovšak in nekdanjega Vegradovega direktorja Mateja Košiča.

Niti Simona Dimic, ki je ob izbruhu afere zapustila premierjev kabinet, niti njen partner Roman Horvat nista ovadena, "saj preiskovalci pri njunem poslovanju niso našli ničesar nezakonitega".

Še davčni grehi

Dimičevo in Horvata, lastnika turistične agencije Escape, naj bi bila tudi pod drobnogledom davčne uprave. Ob ugotavljanju morebitnih nepravilnosti naj bi ugotavljali razliko med prijavljenim premoženjem in porabo para.

Družba Escape je močno izboljšala prihodke ravno v času Pahorjeve vlade, saj je kabinet pri družbi naročil več letalskih vozovnic. Ko je Dimičeva zapustila kabinet, so prihodki skoraj presahnili, še piše Delo.

Komentarjev 6
  • 1111 10:22 07.avgust 2012.

    ...ve, zakaj jo ima!!!!!!

  • URIAH HEEP 10:09 07.avgust 2012.

    Sej verjetno se bo zdaj kaj zgodilo, razen če ni že zastaralo.Aja, sej na seznamu ovadenih manjka en kup ljudi, začneš lahko kar po občinah, od uradnikov ki izdajajo razna soglasja za gradnje, raznih managerjev, nadzornikov..., pa vse tja ...prikaži več do predsednika vlade in države.Se bojim, da je toliko potencialnih imen, da cel kočevski gozd ne bi bil dovolj , da bi vse spravil na papir!

  • YaKo 10:05 07.avgust 2012.

    še boljš kar za predsednico................................................................sobe 32 na Ig-u.