Slovenija
4051 ogledov

Med pijanimi vozniki je tale "škis" tedna

Policija nadzor prometa Andrej Leban Fotografija je simbolna.
Med več drugimi vozniki pod vplivom alkohola ta vikend negativno izstopata še dva voznika, so sporočili kranjski policisti.

Eden je popoldan od hude "utrujenosti" na križišču zaspal za volanom prižganega vozila. "V petek popoldan so policisti v Kranju naleteli na voznika, ki je na križišču za volanom prižganega avtomobila zaspal. Ne preveč presenečeni so ugotovili, da gre v njegovem početju za posledico prekomernega pitja alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je voznik odklonil, kot je bilo mogoče razbrati iz zbranih obvestil pa naj bi, preden se je usedel za volan, popil med 8 do 10 piv," so sporočili s kranjske policijske uprave.

Drugega "škisa" so našli včeraj ponoči. "Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 0,70 mg/l alkohola, policisti pa so mu zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge konoplja," so sporočili policisti, ki so mu prepovedali vožnjo.

Če že ni imel izpita, bi si lahko nadel vsaj čelado

V soboto popoldan so škofjeloški policisti zaradi vožnje brez motoristične čelade obravnavali motorista, ki ni imel niti veljavnega vozniškega dovoljenja. Motorno kolo so mu zasegli. Prav tako škofjeloški policisti so v soboto iz prometa izločili še voznika osebnega avtomobila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, ki je imel pri sebi tudi manjšo količino konoplje. Še enega voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja, ki je bil tudi pod vplivom alkohola (0,47 mg/l), so v soboto v Lescah iz prometa izločili gorenjski prometni policisti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:50 22.maj 2018.

    Jaz sem zaspal pred žel.prehodom na Drenikovi , sam mene niso zbudil polcaji ampak mraz ! Čuden , da se ni noben od njih mim peljal !