Slovenija
10307 ogledov

Drama med pluženjem, plug ga je porival 20 metrov

Pluženje snega. Fotografija je simbolična. Bralec Fotografija je simbolična.
Voznika še iščejo.

Sinoči okrog osmih zvečer je moški z delovnim strojem JCB plužil dovozne poti na Hočkem Pohorju. Pri tem ga je videl 46-letni domačin, ki je ocenil, da je to počel agresivno, saj naj bi mu skoraj poškodoval vrtno ograjo. Na sporno početje ga je želel opozoriti, zato se je peš namenil proti delovnemu stroju, vendar le-tega voznik ni ustavil. 46-letnik se je moral z rokama prijeti za snežni plug, nato pa ga je delovni stroj potiskal še nadaljnjih 20 metrov po dovozni poti od njegove stanovanjske hiše proti lokalni cesti.

Tam je padel preko lokalne ceste v sneg in se ob tem lahko telesno poškodoval. Zdravniško pomoč je poiskal sam, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Voznik delovnega stroja, šlo naj bi za 58-letninika, je po dejanju odšel neznano kam in do sedaj še ni bil izsleden. Policisti ga bodo po usmeritvah pristojne državne tožilke kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 12:03 06.januar 2022.

    Skrival se bo do streznitve...

  • Pepe007 11:02 06.januar 2022.

    Nekdo se vrže pred plug (ali se je prijel kje s strani?), kriv pa je voznik, ki ga mogoče s svojega zornega kota ne more niti videti? Aja, zato je na teh strojih rotacijska luč, da lahko letimo na njih kot muhe na drek?

  • karantanc56 10:35 06.januar 2022.

    Alko,alko, ja te volim, a ti mene bacaš. ( se opravičujem, v original jeziku je bolj izrazno )